Στα Τρίκαλα συνεδρίασε η Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας

synedriasi_OESTH

Προχθές Τετάρτη το βράδυ 1η Ιουνίου  ε.ε. συνεδρίασε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας υπό την Προεδρεία του κ. Νικολάου Τζίκα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Επίτιμου Προέδρου της  Ο.Ε.Σ.Θ. κ. Ηρακλή Μπλουγούρα.

Παραβρέθηκαν ο Γεν. Γραμματέας κ. Χρήστος Καλλέας, οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Χρήστος Μπλουγούρας, Στέλιος Κούτσιας, ο Οικ. Επόπτης κ. Αχιλλέας Γκουγκουμάτης, ο Υπευ/νος Δημοσίων Σχέσεων κ. Κωνσταντίνος Βοϊτσίδης.

Το Προεδρείο  ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

  1. Ο κ. Τζίκας ανοίγοντας την συνεδρίαση αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση η οποία είναι σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα πλήττεται η Ελληνική οικονομία, δημιουργούν αναμφισβήτητα νέα δεδομένα. Οι προοπτικές που αναπτύσσονται σ’ ένα περιβάλλον παγκοσμιοποίησης απαιτούν νέες πολιτικές στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις κυρίως για την πατρίδα μας . Χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας στους πολιτικούς και στους συνδικαλιστές που πρέπει να βλέπουν μπροστά και να στοχεύουν ψηλά, βάζοντας τα συμφέροντα των συναδέλφων αλλά και των Ελλήνων πάνω απ’ τα προσωπικά τους. Σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε όλοι μαζί  να σηκώσουμε την αγωνιστική σημαία ψηλά και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο γιατί το αξίζουμε. Από μας περιμένουν οι συνάδελφοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για ν’ αλλάξουν τα πράγματα στο ελληνικό εμπόριο. Να βγούμε προς τα έξω μια γροθιά, σαν μια οικογένεια και όχι να δείχνουμε εικόνα ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, άλλα να λέει ο ένας  και άλλα ο άλλος.

2. Ταυτίστηκαν οι θέσεις της Ομοσπονδίας  Εμπορικών Συλλόγων με τις αποφάσεις  της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή  28 και 29 Μαΐουε.ε. στο Ξενοδοχείο ” CARAVEL”Αθηνών.

  1. Ορίστηκε το επόμενο Περιφερειακό Διοικητικό  Συμβούλιο της Ο.Ε.Σ.Θ.  να πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίουε.ε. στην Ελασσόνα στο Δημαρχιακό κατάστημα της πόλης, με ευθύνη του οικείου Εμπορικού Συλλόγου.
  2. Το Προεδρείο της Ο.Ε.Σ.Θ. θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος θα παραβρεθεί σήμερα Παρασκευή στη Λάρισα στην Γενική Συνέλευση των Βιομηχάνων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας και θα προταθούν επίκαιρα αναπτυξιακά θέματα.
  3. Θέσεις και προτάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ θα συζητηθούν και θα αξιολογηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Σ.Θ. στην Ελασσόνα.