Στα Τρίκαλα ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης για τις εξελίξεις στο ΕΚΤ

Συνάντηση και σύσκεψη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με τους τοπικούς συνδικαλιστές και στελέχη της ΔΑΚΕ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, είχε ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Νικόλαος Κιουτσούκης, ο οποίος βρέθηκε στα Τρίκαλα ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στο ΕΚΤ, με την σύσταση προσωρινής διοίκησης από την παράταξη της ΑΣΚΕ.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος οι πρώην Πρόεδροι του ΕΚΤ Ντίνα Δήμα και Γιώργος Κόσσυφας,καθώς και πολλά ακόμη τοπικά συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ και συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις, με την πραξικοπηματική μονοπαραταξιακή ανάληψη της προσωρινής διοίκησης από την ΑΣΚΕ και της Προεδρίας από το στέλεχος της Μιχάλη Μαντέλλα, παρόλο που η ΔΑΚΕ στις τελευταίες εκλογές αναδείχθηκε πρώτη δύναμη και με διαφορά. Παρά τις επαναλαμβανόμενεςεκκλήσεις της ΔΑΚΕ για συγκρότηση διοίκησης, η ΑΣΚΕ εσκεμμένα υποδαύλιζε το κλίμα, αρνούμενη να συμμετάσχει, με αποτέλεσμα το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων να μείνει ακέφαλο για πάνω από μια διετία και να φτάσει στην σημερινή τραγική κατάσταση.

Ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ ανέφερε πως για όλα αυτά υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που έχουν ονοματεπώνυμο, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την παράταξη της ΑΣΚΕ που έπαιξε ένα «βρώμικο» παιχνίδι και προσωπικά για τον Μιχάλη Μαντέλλα, που τον χαρακτήρισε «στυγνό εκβιαστή» και το μόνο που τον αφορά είναι η προεδρική καρέκλα, ενώ συμπλήρωσε πως στο νέο Δ.Σ. θα έπρεπε να υπάρχουν στελέχη όλων των παρατάξεων. Επεσήμανε πως το ΕΚΤ σήμερα δεν διαθέτει φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα, χρωστάει δεδουλευμένα στους υπαλλήλους, έχει φτάσει να έχει κομμένα ρεύμα και τηλέφωνο και αναρωτήθηκε ο επόμενος Πρόεδρος που θα προκύψει πως θα επαναφέρει το σπίτι των εργαζομένων στην κανονικότητα.

Η ΔΑΚΕ δια μέσου του Προέδρου της διακήρυξε πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει τις διαδικασίες κατά της πραξικοπηματικής ενέργειας της ΑΣΚΕ να καταλάβει ετσιθελικά το προεδρείο, προσβάλλοντας δικαστικά την απόφαση, ζητώντας την αναστολή της, προχωρώντας σε τριτανακοπή και προσφυγή ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης, η οποία υποκρύπτει δόλο από την πλευρά της ΑΣΚΕ. Υπογραμμίστηκε δε, πως η παράταξη της ΑΣΚΕ είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την σημερινή άθλια εικόνα του ΕΚΤ και πως μια μόνο παράταξη θα οδηγήσει σίγουρα σε μια νόθα γενική συνέλευση, που θα προκηρύξει τις επόμενες εκλογές.

Στην σύσκεψη τοποθετήθηκαν αναλυτικά επί του θέματος τα περισσότερα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ και αναμένονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις σε πολλά θέματα.