Στα Τρίκαλα η 1η Πανθεσσαλική συνάντηση των σωματείων εργαζομένων στην Πρόνοια

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα «Αίγλη» του ξενοδοχείου Πανελλήνιο, η 1η Πανθεσσαλική συνάντηση των σωματείων εργαζομένων της Πρόνοιας του Κ.Κ.Π.Π Θεσσαλίας.

Η συνάντηση διοργανώθηκε με ευθύνη του Προέδρου των εργαζομένων του παραρτήματος ΑΜΕΑ Τρικάλων και εκπρόσωπο στην ΠΟΕΔΗΝ κ. Ευάγγελο Κολώνα και σ’ αυτή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννακός και ο κ. Κώστα Μπάζος εκπρόσωπος της ΠΕΟΔΗΝ της πρόνοιας.

Στην συνάντηση τέθηκαν φλέγοντα θέματα που απασχολούν την πρόνοια, με σημαντικότεροθέμα συζήτησης, να περάσουν τα κέντρα αυτά στην επίβλεψη του Υπουργείου Υγείας, φεύγοντας από το Υπουργείο Εργασίας.

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι που τέθηκε προς συζήτηση είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ιδίως στον υγειονομικό τομέα, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού και η μεγάλη αύξηση εισαγωγών το τελευταίο διάστημα ειδικά στο παράρτημα ΑμΕΑ Τρικάλων.

Αναλυτική συζήτηση έγινε και για την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων, όπως επίσης για την μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, την ανανέωση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και την προκήρυξη θέσεων μόνιμου και επικουρικού προσωπικού άμεσα.