Στα παλιά του λημέρια και μετεκλογικά ο Χρίστος Λιάπης

Ανάμεσα σε  γνωστούς και φίλους, στα ορεινά της Καλαμπάκας, βρέθηκε ο γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Λιάπης. Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικά:

«Στις 20 Ιουλίου του 2005, μια ημερομηνία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ, παρουσιάστηκα για να υπηρετήσω ως Αγροτικός Ιατρός στην Παναγία, του τότε Δήμου Μαλακασίου, της επαρχίας Καλαμπάκας. Έκτοτε, πέρασε καιρός ‘πυκνός´ σε προσφορά και σε ρόλους. Βρέθηκα σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Αμερικής και των Αθηνών, σε ανώτερες συμβουλευτικές και επιχειρησιακές θέσεις του τομέα της Υγείας, έλαβα 2 Μεταπτυχιακά, συναφή με τη Διοίκηση και τη Διαχείριση Κρίσεων στην Υγεία, ορκίστηκα Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και έγραψα επιστημονικά κεφάλαια σε βιβλία και ομιλίες για Υπουργούς και Πρωθυπουργούς. Δεν έπαψα όμως ποτέ, να έχω στο επίκεντρο της σκέψης, των πράξεων και των προσπάθειών μου τους συνανθρώπους μου  και τους συμπατριώτες μου, για τους οποίους, μόνη φιλοδοξία μου αποτελεί η αύξηση της χρησιμότητάς μου για εκείνους.

 

Για αυτό εξάλλου, ο Καλαμπακιώτης Αγροτικός Ιατρός του 2005, υπηρετεί τώρα τους ψυχικώς πάσχοντες, ως ειδικός Ψυχίατρος, όχι μόνον στο ιατρείο στην Κηφισιά, αλλά και στο 2ο ιατρείο στην Καλαμπάκα. Ήταν, λοιπόν, σήμερα, 15 χρόνια μετά, ξεχωριστή χαρά μου να βρεθώ ανάμεσα σε καλούς φίλους και φίλες στον Κορυδαλλό, του Δήμου Μετεώρων, σε ένα από τα τρία χωριά του Αγροτικού μου. Να βρεθώ κοντά στους ανθρώπους του  τόπου μου και των ορεινών που αγάπησα και που θα συνεχίσω να αγαπώ, προεκλογικά και μετεκλογικά, εντός και εκτός πολιτικού προσκηνίου, πρώτα από όλα ως γιατρός και πάντα κοντά στον άνθρωπο – πολίτη».