Στ. Θεοδωράκης: Η Ελλάδα παραμένει με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης

theodorakis3

Το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία, επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την εισήγησή του στη συζήτηση στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με τους εταίρους της χώρας.

Η Ελλάδα παραμένει με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Βουλευτές που ψηφίστηκαν για να σκίσουν τα μνημόνια τα υπογράφουν, βουλευτές που ψηφιστηκαν για να αντιπολιτευτούν, πολιτεύονται», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Δεν υπήρχε ομάδα χτυπημένη από το μνημόνιο που να μην της είπατε ένα ψέμα», δήλωσε.

«Τώρα κ. Τσίπρα ήρθε ο λογαριασμός για τα ψέματά σας», τόνισε. Μεγάλος μέρος του νέου δανείου οφείλεται σε αυτά τα ψέματα.

Σύμφωνα με τον Στ. Θεοδωράκη η Ελλάδα χρειάζεται κυβερνήσεις με ευρύτερες συμμαχίες και αλλαγές στον εκλογικό νόμο με κατάργηση μεταξύ άλλων του μπόνους των 50 εδρών.

Πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτούς που παράγουν, στη νεολαία. Η ανεργία τρέχει προς το 30%.

Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση αν δεν αρχίσει να παράγει και αν η παιδεία της δεν φύγει μπροστά, επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

«Για μας η Ελλάδα έχει ανάγκη από κυβερνήσεις συνεργασίας» αλλά, όπως εξήγησε, με αλλαγή του εκλογικού νόμου και με δραστική μείωση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα (ας έχει, είπε, 20, 30 έδρες αλλά όχι το 1/6 της Βουλής). Επίσης σημείωσε πως «χρειάζεται να μειώσουμε τους υπαλλήλους στα κόμματα, να συγκρουστούμε με συντεχνίες, να φτιάξουμε ένα μικρότερο και πιο αποτελεσματικό κράτος, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, παραγωγή και εξαγωγές».

Λέτε ότι με το δημοψήφισμα σπείρατε ένα σπόρο. Πόσο κόστισε αυτός ο σπόρος. Μας περίσσευαν αυτά τα χρήματα; ρωτά τον Πρωθυπουργό.

Δεν σας εμπιστεύομαστε αλλά δεν έχουμε άλλο δρόμο και αυτή είναι η δική μας αμηχανία κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για την επιλογή του να προταθεί για πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως σημείωσε «η επιλογή της είναι η αδυναμία σας να επιλέξετε τους καλύτερους και η παραμονή της είναι απόδειξη ατολμίας».tovima

.