Στ. Νταούλας: Απόλυτα ξεκάθαρη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή του Δημήτρη Παδιού στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Νταούλας, αναφορικά με όλες τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Ερωτηθείς να σχολιάσει το γεγονός πως γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα να συμμετέχει σε απεργιακές κινητοποιήσεις για τα εργασιακά, καλώντας και τον κόσμο μάλιστα να συμμετέχει σ΄αυτές και στο τέλος να ψηφίζει μέσα στη Βουλή τα 2/3 τ5ων άρθρων του εργασιακού νομοσχεδίου, ο κ. Νταούλας απάντησε πως «Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ήταν απόλυτα ξεκάθαρη. Για τα 2/3 των άρθρων που με ρωτάτε, αυτά έτσι κι αλλιώς ήταν συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε δεν αλλάζει τίποτα. Αλλά εκεί που θίγονται και καταστρατηγούνται θεμελιώδη προνόμια των εργαζομένων, εκεί θα αντιδράσουμε δυναμικά και το έχουμε ήδη κάνει. Το νομοσχέδιο καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις μετατρέπει σε ατομικές, με ότι δυσάρεστο αυτό σημαίνει για το μέλλον κάθε εργαζομένου. Το 8ωρο τώρα γίνεται 10ωρο, χωρίς καν να είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να πληρώνει υπερωρίες στους εργαζομένους. Το νομοσχέδιο γκρεμίζει κατακτήσεις αιώνων που κερδήθηκαν με αγώνες και επαναφέρει συνθήκες εργασιακής γαλέρας στον ιδιωτικό τομέα».

Αναφορικά με την παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία και όχι σ΄αυτή του Εργατικού Κέντρου όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, ο Γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «Από την στιγμή που το ΕΚΤ έχει απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση όλων των εργαζομένων του νομού, εμείς κρίναμε πως η θέση μας αυτή την φορά ήταν εκεί που χτυπά η καρδιά των εργατικών προβλημάτων και όχι σε μια τυπική συγκέντρωση των 8 όλων κι όλων ανθρώπων. Αυτό λοιπόν κάναμε και έχουμε την συνείδηση μας απολύτως ήσυχη».

Ο Σταύρος Νταούλας σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, άσκησε σκληρή κριτική προς τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «Ο κ. Παπαστεργίου δεν έχει απολύτως κανένα σχέδιο και όραμα για την επόμενη μέρα στο Δήμο Τρικκαίων. Η λογική αυτής της δημοτικής αρχής είναι να ταλαιπωρεί τον δημότη, προβαίνοντας σε δεσμεύσεις των τραπεζικών του λογαριασμών και όχι να στέκεται δίπλα στις ανάγκες του», ενώ τέλος εμφανίστηκε θετικός στην προοπτική εκλογικών συνεργασιών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, τόσο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και στους δήμου του νομού για τις επόμενες εκλογές.