Στ. Μπουλογεώργος: Για την αναγέννηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχει από την ιστορία μια μόνο δυνατότητα. Να αναλαμβάνει ευθύνες με εντιμότητα και ξεκάθαρο πολιτικό λόγο απέναντι στους πολίτες.

Οι αλλαγές στην ανθρωπογεωγραφία της Χαριλάου Τρικούπη και η νέα οργανωτική δομή από τον Νίκου Ανδρουλάκη

Μαζί με την αλλαγή της ηγεσίας, περίπου εκατό μέρες πριν, στο Κίνημα Αλλαγής άλλαξε και ο σκελετός της Χαριλάου Τρικούπη, της κεντρικής μηχανής που στηρίζει την κεντροαριστερή προσπάθεια. Αυτό στην πράξη έφερε τη γενιά του νέου προέδρου στο προσκήνιο, στην πρώτη γραμμή και στην επαφή με τη βάση: με τις επιλογές που έκανε το προηγούμενο διάστημα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έβγαλε μπροστά μια νέα γενιά στελεχών, με σκοπό την ανανέωση που υποσχέθηκε προεκλογικά. Και μέχρι τώρα έχει καταφέρει να φτιάξει έναν κορμό που μαθαίνει να κουρδίζεται.

Ο ίδιος βρίσκεται κάθε μέρα στη Βουλή, όπου την μπαγκέτα του συντονισμού έχουν ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μιχάλης Κατρίνης, η γραμματέας Ευαγγελία Λιακούλη και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θανάσης Γλαβίνας. Ειδική αναφορά γίνεται στον έμπειρο εκπρόσωπο, Κώστα Σκανδαλίδη, αλλά και στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που ενισχύουν την καθημερινή λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου εκλέχτηκε πρόεδρος της Επιτροπής για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης

Πρόκειται για μια νέα επιτροπή που δημιουργήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης για να εξετάσει τις νέες προκλήσεις και καινοτόμες ιδέες για την σύγχρονη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές ενισχύθηκαν επίσης από τον διεθνολόγο Σωτήρη Σέρμπο, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, και από τον Ηλία Κικίλια για τα θέματα οικονομίας.

Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη διαθέτει έμπνευση, έμπειρα στελέχη με κυβερνητική θητεία μαζί με την ανανέωση των στελεχών και τις αγωνίες και τις προσδοκίες των νέων και της νέας γενιάς μπορεί να εκφράσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην Ελληνική κοινωνία.

 

Στέφανος Μπουλογεώργος

Καθηγητής Φυσικής και Πληροφορικής

Στέλεχος Κινήματος Αλλαγής