Σπύρος Αγναντής: Καλύπτονται μέρα με τη μέρα οι μεγάλες ανάγκες των σεισμοπαθών

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή στην στιγμή στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Φαρκαδόνας, όσον αφορά την διαβίωση των σεισμοπαθών μετά τους δύο μεγάλους σεισμούς της προηγούμενης εβδομάδας, μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση και στον Δημήτρη Παδιό στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Δήμαρχος της περιοχής Σπύρος Αγναντής.

Η χθεσινή νέα σεισμική δόνηση των 5,2 R είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση κάποιων κατοικιών στο Δήμο, ενώ όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας καθημερινά καταβάλλονται προσπάθειες από το κράτος, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο με την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, ώστε να επανέλθει μέχρι ενός σημείου μια σχετική κανονικότητα στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Αυτή την στιγμή έχουν τοποθετηθεί σε Ζάρκο, Γριζάνο, Πηνειάδα και Παναγίτσα οικίσκοι των 4 και 6 ατόμων, ενώ ήδη από τις προηγούμενες έχουν έρθει σκηνές και τροχόσπιτα, για να διαμείνουν όσοι κρίθηκαν τα σπίτια τους ακατάλληλα από τον σεισμό. Βέβαια οι ανάγκες για την αποστολή νέων οικίσκων δεν σταματούν εδώ και σύμφωνα με τον κ. Αγναντή έχει σταλεί αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές για την αποστολή στην περιοχή και άλλων 50. Μεγάλο στοίχημα αποτελεί για όλους η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (αποχέτευση κλπ.) δίπλα από τις σκηνές και τα τροχόσπιτα, ενώ και η παροχή σίτισης προς τους σεισμοπαθείς γίνεται καθημερινά με φαγητό που προσφέρει ο στρατός.

Όσον αφορά την κατάσταση των σχολικών μονάδων στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, ο κ. Αγναντής ανέφερε πως κάποια κτήρια παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα, ενώ αυτές τις μέρες αναμένεται να γίνουν επανεκτιμήσεις από τους ειδικούς και να προχωρήσουν σε επισκευές, ώστε σε 15 περίπου μέρες από σήμερα να είναι και πάλι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές.