Υλικά
9 ώριμα ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 λίτρο ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
500 γρ. ζάχαρη
480 ml νερό
2 ξύλα κανέλας
20 ml χυµός λεµονιού
1 λίτρο ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
500 γρ. ζάχαρη
480 ml νερό
2 ξύλα κανέλας
20 ml χυµός λεµονιού
Εκτέλεση
Κόβουμε φέτες τα ακτινίδια και τα τοποθετούμε μαζί με το τσίπουρο ‘η την ρακί σε ένα μεγάλο βάζο . Τα φυλάσσουμε σε σκοτεινό σημείο ή ντουλάπι για περίπου 4 εβδομάδες . (Όσο περισσότερο χρόνο αφήσετε τα ακτινίδια μέσα στο τσίπουρο ή την ρακί τόσο καλύτερο θα γίνει).
Σουρώνουµε το µείγµα .
Ετοιµάζουµε ένα σιρόπι µε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυµό, βράζοντας τόσο όσο να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουµε να κρυώσει και το ρίχνουµε στο ποτό. Το διατηρούµε στην άκρη τουλάχιστον μια εβδομάδα ή και περισσότερο . Το ξανασουρώνουμε .Το µοιράζουµε σε γυάλινα µπουκάλια. Τα φυλάµε στό ψυγείο.