Δροσιστική λεμονάδα
Υλικά
για 1,3 lt συμπυκνωμένο χυμό
- 1.200 γρ. ζάχαρη
- 800 ml νερό
- ξύσμα από 6 λεμόνια
- 650 ml χυμό λεμονιού φρεσκοστυμένο
Για το σερβρίρισμα
- νερό φυσικό ή ανθρακούχο
- πάγο
- φύλλα δυόσμου
Διαδικασία
- Για τη σπιτική λεμονάδα, παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και στύβουμε το χυμό. Δεν χρειάζεται να τον σουρώσουμε.
- Ρίχνουμε το ξύσμα, τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει βράση το σιρόπι.
- Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει ελαφρά το σιρόπι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αφού κρυώσει η λεμονάδα την περνάμε από σουρωτήρι και την μεταφέρουμε σε γυάλινα μπουκάλια με τη βοήθεια χωνιού. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και την αφήνουμε για περίπου 10 ώρες.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ρίχνουμε 2-3 δάχτυλα σιρόπι λεμονιού στο ποτήρι, προσθέτουμε παγάκια και απογεμίζουμε με κρύο νερό – μεταλλικό ή ανθρακούχο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε προσθέτοντας φυλλαράκια δυόσμου.
cookout.skai.gr