«Σπίτι μου 2»: Πάνω από 6.000 εγκρίσεις – Οι 447 στη Θεσσαλία

Περισσότερα από 6.100 νοικοκυριά έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2». Το ενδιαφέρον των πολιτών είναι αυξημένο σε σχέση με το «Σπίτι μου Ι» και τα χαμηλότερα έως μεσαία εισοδηματικά στρώματα είναι οι κύριοι ωφελούμενοι, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Το ύψος των στεγαστικών δανείων που έχουν εγκριθεί ξεπερνά τα 734 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι το 50% κάθε δανείου καλύπτεται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης κι ότι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι καταβάλουν μειωμένους τόκους για το υπόλοιπο μισό. Έτσι, η στήριξη των αγοραστών για την απόκτηση πρώτης κατοικίας υπερβαίνει αυτή τη στιγμή τα 381 εκατομμύρια ευρώ.

Οι περισσότερες εγκρίσεις δανείων εντοπίζονται στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, όπου βρίσκονται τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας.

Περίπου το 40% εντοπίζεται στην περιφέρεια. Ενδιαφέρον έχει διαπιστωθεί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με 461 υπαγωγές, ενώ ακολουθούν η Θεσσαλία με 447, η Δυτική Ελλάδα με 334 και η Πελοπόννησος με 224.

Σχεδόν το 7% είναι μονογονεϊκές οικογένειες, με κυβερνητικά στελέχη να υπογραμμίζουν πως αποτυπώνεται και ο κοινωνικός χαρακτήρας του προγράμματος.