Σπίρτζης από τα Τρίκαλα: Τα έργα δεν ανήκουν σε κανέναν άλλο, παρά μόνο στον Ελληνικό λαό [foto]

Στα Τρίκαλα βρέθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της κυβέρνησης Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ήρθε στην περιοχή μας για τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε-65 και συγκεκριμένα του τμήματος Τρίκαλα-Ξυνιάδα.

Εγκαίνια τελικά δεν έγιναν, παρά μόνο μια ολιγόλεπτη ομιλία του Υπουργού στον πολυχώρο «Thessalis», προς τους συγκεντρωμένους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ και της αυτοδιοίκησης.

Στην σύντομη ομιλία  του ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ευτυχής για την ολοκλήρωση αυτού του τμήματος του δρόμου, δίνοντας παράλληλασυγχαρητήρια σε όλους όσοι συνετέλεσαν σ’ αυτή την εξέλιξη και επεσήμανε πως είναι θέμα λίγων ημερών να ξεκινήσει η κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε-65, ενώ δεσμεύτηκε για ένα δίκαιο και σύγχρονο σύστημα διοδίων. Ακόμη τόνισε πως εντός του 2018 θα τρέξουν όλες οι συμπληρωματικές υποδομές του αυτοκινητόδρομου και θα υπάρξει ηλεκτροκινούμενη γραμμή στην διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, που θα διανύεται σε 3,5 ώρες περίπου. Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο και για σχεδιασμό και χωροθέτηση εμπορικών κέντρων με αγροτικά προϊόντα στις περιοχές Τρικάλων και Καρδίτσας, με απευθείας σύνδεση με το λιμάνι του Βόλου.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε πως τα έργα που γίνονται δεν ανήκουν σε κανένα Υπουργό, σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα Δήμαρχο και Περιφερειάρχη, παρά μόνο στον ελληνικό λαό που φορολογείται και πρέπει να απολαμβάνει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, οι Βουλευτές Καρδίτσας Παναγιώτα Βράντζα και Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, o δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων και βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και αρκετά στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.