Spiegel: Η Ρωσία δίνει προκαταβολή άμεσα έως 5 δισ. στην Ελλάδα για τον αγωγό

euro ton 50

Την άμεση καταβολή ποσού που ανέρχεται από 3 έως 5 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ρωσία στην χώρα μας, προαναγγέλλει με δημοσίευμά του το περιοδικό Spiegel.

Μάλιστα επικαλείται δηλώσεις έλληνα αξιωματούχου ο οποίος σημειώνει πως «αυτή η απόφαση θα αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων του ελληνικού χρέους».

Το σχετικό θέμα είναι πρώτο στην ιστοσελίδα του περιοδικού και αναφέρει πως η συμφωνία κλείστηκε στη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί την ερχόμενη Τρίτη, με το Ρώσο πρόεδρο να αποφασίζει τη διέλευση του αγωγού μέσω Ελλάδας.

Η προκαταβολή από τη Ρωσία αφορά τα μελλοντικά κέρδη που θα λάβει η Ελλάδα από τα τέλη διέλευσης. Ο αγωγός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2019.

Σύμφωνα με το Spiegel, η ελληνική εφημερίδα Αγορά αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τη συμφωνία με τη Ρωσία.

kathimerini.gr