Σπαρτιάτες: Επιστροφή «στο μαντρί» υπό τον φόβο του Αρείου Πάγου

Κυβίστηση και μασημένα λόγια. Οι δύο αυτοί όροι φαίνεται πως ταιριάζουν «γάντι» στα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις τάξεις των Σπαρτιατών, που από σκόρπια διαδήλωση, μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, θυμήθηκαν ξανά πως είναι κόμμα, δηλώνοντας, μάλιστα, εκ νέου υποταγή στον αρχηγό τους «για το καλό του λαού».

Μετά την αποχώρηση του Βασίλη Στίγκα, προέδρου του κόμματος των Σπαρτιατών από τον Άρειο Πάγο όπου είχε κληθεί να καταθέσει για όσα είχε πει στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα σχετικά με πρακτικές Greek Mafia από βουλευτές του, το κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ρίχνει αυλαία στο «κομματικό δράμα» που έφτασε να διερευνάται από τη δικαιοσύνη. 

Επί της ουσίας, μπροστά στον φόβο των αποκαλύψεων ότι οι Σπαρτιάτες αποτελούν προκάλυμμα και ενεργούμενο του προφυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη, οι δυο πλευρές, ο Β. Στίγκας από τη μια και οι 11 βουλευτές από την άλλη, τα βρήκαν και έβαλαν τις διαφορές τους στην άκρη. 

Και επειδή ο θυμόσοφος λαός λέει ορθά ότι «ο φόβος φυλάει τα έρημα», οι Σπαρτιάτες αναδιπλώθηκαν και αποφάσισαν να βάλουν «νερό στα κρασί τους», για να αποφύγουν ενδεχόμενη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κάτι που θα συνεπαγόταν αυτομάτως την απώλεια της διόλου ευκαταφρόνητης κρατικής επιχορήγησης.

Αυτούσια η ανακοίνωση των Σπαρτιάτων

Κατά τα λοιπά, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Σπαρτιάτες αναφέρονται τα εξής:

«Οι υπογράφοντες την παρούσα δήλωση, Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον Ελληνικό λαό, ο οποίος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια κ.α.) δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του Κόμματος.

Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των Θεσμών και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, υπέρ του Ελληνικού Πατριωτικού Εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας.

Ως βαθιά Δημοκρατικοί και νομοταγείς πολίτες δεν θα επιθυμούσαμε να διαρρέουν και να πλανώνται στοιχεία αδιευκρίνιστα και αόριστα που εμπλέκουν τα ονόματα μας σε άνομες πράξεις και τακτικές. Προχωράμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα για την επιταγή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του Προέδρου, Βασίλη Στίγκα και με τη βοήθεια του Θεού ακάθεκτοι σε μία σκληρή και γόνιμη αντιπολίτευση. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το δημιουργούν».

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ,

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Α’ Αθηνών)
ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών)
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών)
ΖΕΡΒΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Β’ Πειραιώς)
ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Α’ Ανατολικής Αττικής)
ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (Αιτωλοακαρνανίας)
ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Αχαΐας)
ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (Ηρακλείου)  
ΚΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Α’ Θεσσαλονίκης)
ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ (Β’ Θεσσαλονίκης)
ΦΛΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Λάρισας)»

 

liberal.gr