Η πιο κλασική, οικογενειακή συνταγή για το παραδοσιακό σπανακόρυζο στην καλύτερη εκδοχή του, με άφθονα μυρωδικά.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν κάπως.
- Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- Ρίχνουμε τον ζωμό ή το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
- Θέλουμε το φαγητό ζουμερό.
- Τότε, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αν θέλουμε, ραντίζουμε με ένα λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.