Σούπερ μάρκετ: Προς απαγόρευση της πώλησης διαρκών αγαθών

Τι θα μπορούν να πωλούν

Την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κάνοντας δεκτές τις σχετικές διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποδέχθηκε πως η  πώληση διαρκών αγαθών, όπως βιβλία, παιχνίδια, ρούχα ή μικροσυσκευές, οδηγεί σε συγκέντρωση της αγοράς και συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό σε μια περίοδο που τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την διακοπή του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες θα γίνει διαχωρισμός των προϊόντων με βάση αυτά που πωλούνται από τις επιχειρήσεις οι  ΚΑΔ των οποίων έχουν ανασταλεί. Έτσι από αύριο τα σούπερ μάρκετ αναμένεται πως θα μπορούν να πωλούν μόνο τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης.

Την ίδια ώρα, φαίνεται να απορρίπτεται, επίσης για λόγους ανταγωνισμού με τις μικρότερες επιχειρήσεις, το αίτημα μεγάλων αλυσίδων του λιανεμπορίου προκειμένου οι πελάτες να έχουν τη δυνατότητα παραλαβής προϊόντων από «pick up» σημεία των καταστημάτων.

fimotro.gr