Σούπα αβγολέμονο

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Προαιρετικά, αν θέλουμε η σούπα μας να έχει ρύζι, μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε το ρύζι γλασέ και βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Για το αβγολέμονο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε αργά 2-3 κουταλιές από τη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ πίσω στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει ελαφρά.
  • Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.

akispetretzikis.gr