Σοβαρό επεισόδιο με ξυλοδαρμό ανήμερα του Πάσχα στον οικισμό των ΡΟΜΑ στο Κηπάκι

Σοβαρό επεισόδιο προκλήθηκε ανήμερα του Πάσχα στο οικισμό των ΡΟΜΑ στο Κηπάκι, μεταξύ κατοίκων του οικισμού και αστυνομικών, που εκλήθησαν από κατοίκους της γύρω περιοχής να επέμβουν για διατάραξη κοινής ησυχίας, για να επιβάλλουν την τάξη στο υπό εξέλιξη γλέντι που είχε στηθεί από τους ΡΟΜΑ, με την μουσική που έπαιζε να είναι στη διαπασών.

Οι ΡΟΜΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, απώθησαν τους αστυνομικούς και συνεπλάκησαν μαζί τους, εμποδίζοντας τους να ασκήσουν το έργο τους. Μάλιστα από το επεισόδιο ένας αστυνομικός κατέληξε με ελαφρά τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Όταν μισή ώρα αργότερα, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να παραλάβει δύο γυναίκες ΡΟΜΑ από τον οικισμό, που δήλωσαν πως ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς, δημιουργήθηκε νέο επεισόδιο με ΡΟΜΑ να επιτίθεται εναντίον του οδηγού του ασθενοφόρου, γρονθοκοπώντας τον στο κεφάλι.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το πλήρωμα και τος δύο γυναίκες που παρέλαβε έφτασαν λίγη ώρα αργότερα στο Νοσοκομείο Τρικάλων, για τις πρώτες βοήθειες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Διεύθυνση αστυνομίας Τρικάλων, η οποία προέβη στην σύλληψη τριών ατόμων, τα οποία θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Τρικάλων με την διαδικασία του αυτοφώρου.