Υλικά
- 1 κιλό παντζάρια
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- 1 φλιτζάνι Arla Κρέμα Γάλακτος με 36% λιπαρά
- 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
- 50γρ. μπλε τυρί Castello® Danablu
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 200γρ. καρυδόψιχα
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- αλάτι, πιπέρι λευκό
Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Αδειάζετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα και τον αραιώνετε με τον χυμό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και αφήνετε να πάρει μια βράση. Περνάτε τον πολτό από σουρωτήρι να γίνει βελούδινος.
Τον ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε την Κρέμα Γάλακτος. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, την αραιώνετε με λίγο νερό. Τη διατηρείτε ζεστή μέχρι να σερβίρετε.
Χτυπάτε στο multi ή το μπλέντερ το Μπλε Τυρί μαζί με το γάλα. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολάκι.
Για τα καραμελωμένα καρύδια: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε τα καρύδια ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα καρύδια. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε λαδόκολλα.
Μοιράζετε ζεστή τη σούπα σε βαθιά πιάτα ή μπολ και με ένα κουταλάκι σκορπάτε την κρέμα του μπλε τυριού από πάνω να κάνει μικρούς κύκλους. Τοποθετείτε με προσοχή 4-5 κομματάκια καρυδόψιχα να μη βουλιάξουν και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία – Food Stytling: Αντωνία Κατή