Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ρίχνουμε τα μπιζέλια με 1 λίτρο κρύο νερό.
 - Τα βράζουμε για 6-7 λεπτά.
 - Σουρώνουμε το νερό και τα αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, αυτή την φορά με τον ζωμό κοτόπουλου.
 - Προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσα, τα κρεμμύδια τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.
 - Αφήνουμε την σούπα να κρυώσει λίγο και την περνάμε από τον μύλο του πουρέ ή το μπλέντερ.
 - Την αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και την βάζουμε να ξαναβράσει για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει αροκετά πηχτή.
 - Στην φάση αυτή προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι.
 - Ψιλοκόβουμε το καπνιστό μπούτι σε μικρούς κύβους και το ανακατεύουμε με το μαϊντανό.
 - Σερβίρουμε την σούπα σε μπολ και στο κέντρο της τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα του καπνιστού χοιρινού με τον μαϊντανό.
 
