Σούλα Μερεντίτη: Ναι στην απελευθέρωση των ταξί αλλά με κανόνες

merentiti_4_thumb_medium500_0

Υπέρ της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί, αλλά με κριτήρια και κανόνες, τάχθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων, κα Σούλα Μερεντίτη, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας.

Ειδικότερα, η κα Μερεντίτη σημείωσε πως πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην απελευθέρωση, αλλά με κανόνες και κριτήρια τα οποία θα καθορίζονται στο σχετικό νομοσχέδιο και όχι από την Επιτροπή η οποία θα συγκροτηθεί και στην οποία θα κατατίθενται οι αιτήσεις για την έκδοση νέων αδειών.

Όπως είπε, τα δεδομένα κάθε πόλης καθορίζουν τις ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών αλλά και τις κυκλοφοριακές αντοχές της. Άλλες είναι οι ανάγκες της Αθήνας και άλλες μιας επαρχιακής πόλης, ανέφερε χαρακτηριστικά η Τρικαλινή βουλευτής.

Επίσης, σημείωσε ότι δεν πρέπει να αγνοηθούν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας περιοχής, όπως για παράδειγμα η ορεινότητα, ο πληθυσμός η τουριστική κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τέλος, μετά από αίτημα και της κας Μερεντίτη, ο υπουργός Μεταφορών δεσμεύτηκε ότι θα αποσταλεί στους βουλευτές ο σχετικός πίνακας με τις διατάξεις που ισχύουν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προς τους κανόνες που διέπουν την έκδοση αδειών ταξί.