Σωτήρης Παπαχρήστος: Ποιος φοβάται το debate;

Σε όλους του δήμους οι υποψήφιοι/ες δήμαρχοι συμμετέχουν σε debate αφενός για να ενημερωθούν οι δημότες/ισσες για τις απόψεις, τις θέσεις και τις προτάσεις των υποψηφίων και αφετέρου να μπορούν να τις συγκρίνουν.

Πράγματι, το debate έχει ως βάση τον διάλογο σε ένα πλαίσιο πολιτικού πολιτισμού. Οι δημοσιογράφοι (και κάποιες φορές και οι ακροατές/ριες) διατυπώνουν ουσιαστικές ερωτήσεις σε σημαντικά θέματα, στα οποία οι υποψήφιοι/ες δήμαρχοι θα πρέπει να απαντήσουν. Έτσι, οι δημότες και οι δημότισσες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να συγκρίνουν τις απόψεις και τις προτάσεις του κάθε υποψηφίου/ιας και να διαμορφώσουν μια πιο ολοκληρωμένη και πιο ξεκάθαρη γνώμη για τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ικανότητες των υποψηφίων. Το debate αποτελεί σημαντική διαδικασία στη δημοκρατική λειτουργία της προεκλογικής διαδικασίας γιατί βασίζεται στον διάλογο. Επίσης, δίνει ίσες ευκαιρίες στους/ις υποψήφιους/ες δημάρχους να απαντήσουν στις ερωτήσεις που τους/ις απευθύνονται.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σωτήρης Παπαχρήστος έχει επανειλημμένα απευθύνει δημόσια κάλεσμα στον κ. Λ. Αβραμόπουλο να συμμετέχει σε debate, αλλά, όμως ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση. Όπως απάντηση δεν έχουν λάβει και οι δημότες/ισσες αν θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ταυτόχρονα τις απόψεις των υποψηφίων δημάρχων, να τις συγκρίνουν και να αποφασίσουν.

Γιατί συμβαίνει αυτό ;

Ο κ. Αβραμόπουλος απαξιώνει τον διάλογο ή τον φοβάται ;

 

Συνδυασμός «Ανοιχτοί Ορίζοντες» για τον Δήμο Μετεώρων

Υποψήφιος Δήμαρχος Σωτήρης Παπαχρήστος