Σωτήρης Χατζηγάκης: Όχι μόνο πολυγραφότατος, μα έγκυρος και ενημερωμένος όσο λίγοι

Αναμφισβήτητα ο Σωτήρης Χατζηγάκης έχει γράψει την δική του πολιτική ιστορία και έχει βάλει την δική του σφραγίδα στην ιστορία όχι μόνο των Τρικάλων, αλλά και της χώρας γενικότερα. Πέρα από Αντιπρόεδρος της Βουλής, Υπουργός σε διάφορα υπουργεία και Βουλευτής Τρικάλων επί πολλές δεκαετίες, ο Σωτήρης Χατζηγάκης είναι και ένας πολυγραφότατος συγγραφέας που έχει εκδόσει ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 18(!) ολόκληρα βιβλία, πολιτικού, κοινωνικού, φιλοσοφικού περιεχομένου.

Αυτές τις μέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο του βιβλίο, το 18ο κατά σειρά, που έχει ως τίτλο “Υπηρετώντας την Ελληνική Δικαιοσύνη”, με πολλά από τα θέματα του βιβλίου να αφορούν την δική του περίοδο ως Υπουργός δικαιοσύνης.

Με τις ιδέες του φιλελευθερισμού, πάντα μετριοπαθής και προσανατολισμένος στην ιδεολογία του μεσαίου χώρου, ο Χατζηγάκης προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στον τόπο, όχι μόνο ως πολιτικός αλλά και μέσα από τα πνευματικά του έργα, κάνοντας μέσα από τις γραφές του τον κάθε αναγνώστη σαφώς πιο σοφό και ενημερωμένο σε μείζονα κοινωνικά ζητήματα, αφού άλλωστε είναι ο ίδιος έτσι.

Μπορεί να έχει παραδώσει την πολιτική σκυτάλη στο γιό του Μικέλη ο Σωτήρης Χατζηγάκης, αλλά θα είναι πάντα παρών και πάντα στη ζωή κάθε υγιώς σκεπτόμενου πολίτη, που έχει τις στοιχειώδεις ανησυχίες για την ζωή, την πολιτική και την τύχη του τόπου του.

Καλοτάξιδο το νέο σου βιβλίο κύριε Υπουργέ!