Σωτ. Παπαχρήστος: Θα συνεχίσω να υπηρετώ τον τόπο όπως μ΄ έχουν τάξει οι συνδημότες μου

Για το θέμα της αποπομπής του από το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετεώρων από τον Δήμαρχο Θοδωρή Αλέκο, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση του δημοσιογράφου Δημήτρη Παδιού στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Σωτήρης Παπαχρήστος.

«Η διαφωνία μου με τον Δήμαρχο είναι καθαρά πολιτική και σε καμία περίπτωση προσωπική. Εγώ κατέθεσα τις προτάσεις μου, ότι χρειάζεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κάποια μεγάλα αναπτυξιακά έργα για τον Δήμο, ενώ αντίθετα ο κ. Δήμαρχος δεν κατέθεσε καμία απολύτως πρόταση. Αυτή είναι και η κύρια αιτία της διαφωνίας μας, που έφτασε μέχρι την αποπομπή μου από την θέση του Προέδρου» δήλωσε ο κ. Παπαχρήστος, ενώ δεν παράλειψε να συμπληρώσει πως «Ο ηγέτης που θέλει να ξεχωρίζει και να εμπνέει με την συμπεριφορά του, λειτουργεί προσθετικά, μεγαλώνει και διευρύνει την ομάδα του και δεν την μειώνει, όπως έκανε ο κ. Αλέκος. Εγώ έχω 10ετή προϋπηρεσία με ανάλογη εμπειρία στα κοινά και ίσως ενόχλησε κάποιους το γεγονός ότι ενδέχεται να εμφανίζω-όπως λένε κάποιοι- αρχηγικές και ηγετικές τάσεις. Θα παραμείνω ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος με κοινό γνώμονα τ6ο συμφέρον και το καλό του Δήμου Μετεώρων, όπως με έταξαν οι συνδημότες μου. Δηλώνω παρών σήμερα και για τα επόμενα πολιτικά μου βήματα θα πάρω τις αποφάσεις μου στο μέλλον».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο μέχρι πρότινος Πρόσεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Μετεώρων, άφησε αιχμές για το πόσο σύννομη είναι η απόφαση να παυθεί από την άσκηση των καθηκόντων του, όταν γι΄αυτή την απόφαση του κ. Αλέκου ψήφισαν υπέρ τα 9 από τα 14 μέλη της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας, τονίζοντας πω; Θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί μια τελείως διαφορετική διαδικασία στο θέμα της διαγραφής του.