Σωτ. Φαμίσης: Ανοιχτά τα ξενοδοχεία της Καλαμπάκας, λειτουργούν όμως με προσωπικό ασφαλείας

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στο τουρισμό στην περιοχή των Μετέωρων και της Καλαμπάκας, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση» που παρουσιάζει ο Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Πρόεδρος ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων Π.Ε. Τρικάλων με έδρα τα Μετέωρα Σωτήρης Φαμίσης.

Όπως τόνισε ο κ. Φαμίσης «Μπορεί να άνοιξε ο τουρισμός, όμως ακόμη τα πράγματα είναι πολύ σφιχτά και προβλέπεται να κυλήσουν έτσι για όλο το 2021. Αυτή την στιγμή τα ξενοδοχεία την περιοχή της Καλαμπάκας και του Καστρακίου είναι ανοιχτά, όμως τα περισσότερα ακόμα απ΄αυτά λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς οι κρατήσεις είναι περιορισμένες. Αυτό σημαίνει πως ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στον τουρισμό, δεν έχει επιστρέψει ακόμη στις δουλειές του».

Ο Σωτήρης Φαμίσης σε άλλο σημείο της συνέντευξης του εμφανίστηκε απαισιόδοξος, υποστηρίζοντας πως ακόμα και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις μιλάνε για την έλευση κατά την καλοκαιρινή περίοδο 12-15 εκατ. τουριστών στην Ελλάδα, με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, γεγονός που αντιστοιχεί στο 30% περίπου των τουριστικών εισροών σε σχέση με το 2019, που ήταν μια πολύ καλή τουριστική χρονιά.