Σωτ. Μπλέτσας: Στηρίζω Καστανίδη, αν όμως κατέβει ο Παπανδρέου όλα αλλάζουν…

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη γύρω από τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση του Δημήτρη Παδιού στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, το στέλεχος του κόμματος και υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές του 2019 Σωτήρης Μπλέτσας.

Ο κ. Μπλέτσας ανέφερε πως μετά την αποχώρηση της Προέδρου Φώφης Γεννηματά από την κούρσα της ηγεσίας για λόγους υγείας, θα έπρεπε κανονικά να αναβληθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες και να μετατεθούν για αργότερα. Δεν παρέλειψε να εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για την Πρόεδρο, λέγοντας πως κράτησε το κόμμα ενωμένο σε μια δύσκολη συγκυρία για το χώρο της κεντροαριστεράς.

Ο υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές του 2019, δεν παρέλειψε να συμπληρώσει πως είναι ευχή και ανάγκη να βγει και πάλι μπροστά ο Γιώργος Παπανδρέου, ικανοποιώντας έτσι την απαίτηση πολλών «συντρόφων» να επαναδραστηριοποιηθεί και πάλι στο εσωτερικό του κινήματος. Μάλιστα τόνισε πως οι αρκετές μέχρι σήμερα υποψηφιότητες, είναι θετικό σημάδι πως κάτι αλλάζει και κάτι νέο γεννιέται  στο χώρο, ενώ απευχήθηκε να υπάρξει  διάσπαση πριν τις εσωκομματικές εκλογές.

«Εγώ στηρίζω την υποψηφιότητα του Χάρη Καστανίδη, αν όμως κατέβει υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου, τότε όλα αλλάζουν και δημιουργούνται νέα δεδομένα», δήλωσε με νόημα ο Σωτήρης Μπλέτσας.

Ασχολίαστη δεν άφησε και την δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη ότι δεν υφίσταται η βλάχικη γλώσσα, τονίζοντας με στόμφο πως μάλλον δεν υφίσταται η ίδια η Υπουργός όταν κάνει τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις, που θίγουν ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού. Δριμεία κριτική άσκησε επίσης και κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων, που πρώτη αυτή έδωσε το δικαίωμα να τεθεί ένα τέτοιο επαίσχυντο ζήτημα από την Υπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το μεγάλο κακό γίνεται εκ των έσω. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε των θέσεων του, τονίζοντας πως δική του πρωτοβουλία είναι η υπεράσπιση, η διαφύλαξη και η διάδοση της βλάχικης γλώσσας που όχι μόνο υπάρχει, αλλά χρησιμοποιείται και από μεγάλο αριθμό κατοίκων της Ελλάδας.