Σορμπέ σοκολάτας

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο (πικρό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή βανίλιας-πορτοκαλιού)
  • 2/3 μιας πλάκας κουβερτούρας (80-90 γρ.)
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο σε κατσαρολάκι και ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτετε την κανέλα, τη βανίλια και την κουβερτούρα σε κομματάκια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει κι αυτή και να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα. Αφήνετε να κρυώσει.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθείτε τις οδηγίες ή βάζετε το δοχείο στην κατάψυξη για 3-4 ώρες χτυπώντας ενδιάμεσα με το μίξερ για να σπάσετε τα τυχόν κρυσταλλάκι και να βγει η υφή πιο απαλή.

Συμβουλή

Αντικαθιστώντας με μέλι ένα μέρος της ζάχαρης πετυχαίνετε πιο μαλακή υφή.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

ΠΑΓΩΤΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ-ΣΟΡΜΠΕ | Συνταγή για σορμπέ σοκολάτας. Όπως και οι γρανίτες, τα σορμπέ είναι δροσερά γλυκίσματα τα οποία δεν περιέχουν γάλα.

icookgreek.gr