Σωρεία κλοπών από δύο ανηλίκους στην Καρδίτσα

xiropedes

Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Πέμπτης στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, δύο ανήλικοι ηλικίας 17 και 13 ετώναντίστοιχα με σωρεία κλοπών εις βάρος συμπολιτών μας τις οποίες και διέπρατταν με την βοήθεια δύο ενηλίκων.


Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι δύο ανήλικοι διέρρηξαν κατάστημα ιδιοκτησίας 44χρονου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον παθόντα και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο ανήλικοι συλληφθέντες από κοινού με δύο ακόμη ημεδαπούς, ηλικίας 31 και 32 ετών αντίστοιχα, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Μαΐου έως και τις  6 Οκτωβρίου 2011, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές – διαρρήξεις:

1)    Πρώτες πρωινές ώρες της 5 Οκτωβρίου 2011, διέρρηξαν ψυγείο εξωτερικά του καταστήματος στην Καρδίτσα, ιδιοκτησίας 26χρονου και αφαίρεσαν τρόφιμα και ποτά.

 

  1. 2011 αφαίρεσαν από την Καρδίτσα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 69χρονου.

Στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι και το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ το οποίο προέρχεται από τη χθεσινή κλοπή και αποδόθηκε στον παθόντα.

Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων ή άλλα αδικήματα στην περιοχή της Καρδίτσας.

Επιπλέον, συνελήφθησαν οι δύο γονείς του 13χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ σε βάρος των γονέων του 17χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αναζητούνται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, εκτός από την 32χρονη μητέρα του 13χρονου η οποία αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας.