Σωματείο Λογιστών Ν. Τρικάλων. Αυτή η μάχη μας χωρά και μας αφορά όλους

logistis 24

Συνάδελφοι
μισθωτοί Λογιστές και βοηθοί Λογιστών

Ένα λιβελογράφημα δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ από το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας ΑΦΟΙ Γκούμα ΟΕ που έχει στόχο να κατασυκοφαντήσει ,για ακόμη μια φορά, το συνάδελφό μας Ν.Γ.
Η εν λόγω εταιρεία συνεχίζει την ίδια τακτική λασπολογίας με στόχο τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων , ώστε να δικαιολογήσει και να σκεπάσει την εργοδοτική τρομοκρατία που ασκεί στον συνάδελφο Ν.Γ. με ύβρεις ,προπηλακισμούς & προσπάθεια ξυλοδαρμού !!!
Η εταιρεία και η νομική της υπεράσπιση επαναλαμβάνουν για ακόμη μια φορά τις ίδιες ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον του συναδέλφου μας , οι οποίες έχουν απορριφθεί από το δικαστήριο πριν από λίγο καιρό.
Το σωματείο μας δε πρόκειται ν’ αφήσει την αλήθεια και το δίκιο του εργαζόμενου να θαφτούν κάτω από τη λάσπη που πετά η εν λόγω εταιρεία και ο νομικός της σύμβουλος. Δε θα επιτρέψουμε να σπιλωθεί ο συνάδελφός μας. Έτσι, για την αποκατάσταση της αλήθειας δε θα κουραστούμε να υπενθυμίζουμε :
– ο συνάδελφος Ν.Γ. απολύθηκε από την εταιρεία με την αιτιολόγηση της μείωσης του τζίρου ή οποία ουδέποτε αποδείχθηκε στο δικαστήριο , το οποίο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απόλυσή του. Αν ο συνάδελφος ήταν αργόμισθος γραφειοκράτης , γιατί η σύμβαση δεν καταγγέλθηκε για τέτοιο λόγω από την εταιρεία ; Γιατί δεν καταγγέλθηκε για απειλές και χρήση βίας κατά του εργοδότη όπως ο ίδιος υποστηρίζει; Αυτό θα ήταν σίγουρα αιτία απόλυσης για κάθε εργαζόμενο και συνδικαλιστή. Πάντως καταγγελία σύμβασης με τέτοια αιτία δεν έγινε μέχρι σήμερα από πλευράς της εταιρίας.
– Χειρόγραφες αποδείξεις πώλησης πετρελαίου θέρμανσης δεν κόβονται στα ιδιαίτερα γραφεία (χώρος , τραπέζι, καρέκλα κλπ) της εταιρείας αλλά στον τόπο διανομής , αλλιώς η εταιρεία διαπράττει φορολογική παράβαση .
– Ο συνάδελφος δικαιούται 22 ημέρες από την ετήσια κανονική άδεια, αφού δικαιώθηκε από τα αρμόδια δικαστήρια. Μετά την άρνηση του εργοδότη να του τη δώσει έχει οριστεί εργοδοτική διαφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 25/11.
Βέβαια, ο εργοδότης υποστηρίζει ότι γνωρίζει ήδη την απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας .
Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να πάρει θέση , καθώς υπάρχει νύξη του εργοδότη ότι έχει έρθει σε συνεννόηση μαζί της, πριν λάβει χώρα η εργοδοτική διάφορα.
Όσον αφορά τη συγκατοίκηση του σωματείου μας με κομματικά γραφεία θα λέγαμε το εξής πολύ απλό και ήδη πασίγνωστο στους Τρικαλινούς εργαζόμενους.
Το σωματείο μας έχει έδρα σε γραφείο που βρίσκεται στο 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων(ΕΚΤ), στην οδό Β.Τσιτσάνη , ο οποίος έχει παραχωρηθεί από το ΕΚΤ , όπως αντίστοιχος χώρος έχει παραχωρηθεί και σε πολλά άλλα σωματεία μέλη του.

Οι αποφάσεις του σωματείου παίρνονται μετά από συλλογικές διαδικασίες όπως ορίζει και το καταστατικό του. Σκοπός του είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου μας και όλης της εργατικής τάξης , που έχουν κατακτηθεί μέσα από μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες και τώρα επιχειρείται να παρθούν πίσω από κυβερνήσεις και εργοδοσία.
Παρόλο που η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ του σωματείου μας δεν ανήκουν στο χώρο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου(ΠΑΜΕ) έχουμε συμπορευτεί με το εν λόγω συνδικαλιστικό μέτωπο σε πολλούς κοινούς αγώνες . Το ΠΑΜΕ έχει στηρίξει δραστηριότητες του σωματείου μας και έχουμε στηρίξει δικές του αγωνιστικές πρωτοβουλίες , αναγνωρίζοντας τη συνεπή και αταλάντευτη στάση του απέναντι σε πολιτικές και πρακτικές κυβερνήσεων και εργοδοσίας τη στιγμή που εργοδοτικές και κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες παζαρεύουν πίσω από την πλάτη μας τα δικαιώματά μας. Όλες αυτές οι δραστηριότητες δημοσιοποιούνται με ανακοινώσεις στους συναδέλφους μας και στα τοπικά ΜΜΕ , γιατί ο αγώνας μας για το δίκιο του εργαζόμενου δεν έχει τίποτα να κρύψει. Άραγε οι εκπρόσωποι της εταιρείας ξέρουν κάτι περισσότερο για τις πολιτικές πεποιθήσεις των συναδέλφων μας; Μήπως τους έχουν φακελωμένους κιόλας;
Όλα τα παραπάνω είναι, φυσικά, πολύ γνωστά στον εκπρόσωπο της εταιρείας , μιας και είναι πρόεδρος των βενζινοπωλών, αλλά και στο συνήγορό του στην υπόθεση, ο οποίος είναι και επικεφαλής δημοτικής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος. Η αντιστροφή της πραγματικότητας και η τακτική της λασπολογίας είναι όμως η πάγια τακτική τους στη αγωνιώδη προσπάθειά να υποβαστάξουν , τα έτσι κι αλλιώς, έωλα επιχειρήματά τους , τα οποία κατέρρευσαν και στο πρόσφατο δικαστήριο αλλά και στη συνείδηση των συναδέλφων λογιστών και των Τρικαλινών εργαζομένων.
Συνάδελφοι, χρειάζεται εγρήγορση ,επαγρύπνηση , γιατί όσο βαθαίνει η κρίση τέτοια κρούσματα
θα πληθαίνουν ενάντια σε εργαζόμενους , σωματεία και πρωτοπόρους συνδικαλιστές.
Ετοιμάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο , θέλοντας να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Γι’ αυτό οι μισθωτοί λογιστές πρέπει να πυκνώσουν το σωματείο, οι εργαζόμενοι άλλων κλάδων στα σωματεία τους, ώστε να ανταπεξέλθουμε στην συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση στο σωματείο, στους χώρους δουλείας, στο συλλογικό αγώνα, στη μαζικότητα, στην αλληλεγγύη στο δίκιο μας.
Να τους τρομάξουμε με την ενότητά μας.
Αυτή η μάχη μας χωρά και μας αφορά όλους.
Όλοι για έναν και ένας για όλους!!!

Μια δυναμική και αποφασιστική απάντηση θα είναι η συμμετοχή μας στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 27 ΝΟΕΜΒΡΗ .
Όλοι στην απεργία και στη συγκέντρωση με το μπλοκ του σωματείου μας , στις 10:00 πμ στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να επιβληθεί!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

.