Σωκράτης Τσαγκαδόπουλος: Αυτοί που ντράπηκαν νωρίς και έφυγαν…

Οι άνθρωποι που ντράπηκαν νωρίς για λογαριασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΡΙΖΑ ήταν κάποτε ένθερμοι υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα και διαδραμάτισαν ρόλο στην ανάδειξη του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και στην αναγνώρισή του ως ηγετική φυσιογνωμίας της Αριστεράς.

Σήμερα μετανοημένοι, διατυμπανίζουν την πικρία τους και την απογοήτευσή τους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν και σε μια προσπάθεια να εξιλεωθούν απέναντι στην κοινή γνώμη ζητούν δημοσίως συγνώμη.

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ένας άνθρωπος που έβαλε πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα,  και μάλιστα , μέχρι την τελευταία στιγμή, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έκανε ΛΑΘΟΣ.

Εκφράζοντας την λύπη του για την πορεία που επέλεξε να ακολουθήσει ο σημερινός Πρωθυπουργός : «εγώ λυπάμαι πάρα πολύ για την χώρα μου και λυπάμαι και για τον Αλέξη Τσίπρα διότι έχω την εντύπωση ότι όταν γνωριστήκαμε είχα ένα σχέδιο που θα μας έβγαζε από την κρίση και το οποίο ο Τσίπρας και ο Γλέζος άκουσαν με μεγάλη προσοχή και ενθουσιάστηκαν . Με ξεγέλασαν και οι δυο. Προϋπόθεση ήταν το λαϊκό μέτωπο.

Ελλάδα το λέγαμε και καλέσαμε το λαό για να γίνει αυτό το μέτωπο και έγινε η μεγαλύτερη συγκέντρωση που γνώρισε ποτέ η Αθήνα. Και ενώ ο Μίκης Θεοδωράκης επιρρίπτει ευθύνες στον Μανώλη Γλέζο γιατί τον παρέσυρε να εμπιστευτεί τον Αλέξη Τσίπρα και αλλά και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δηλώνει « εξαπατημένο παιδί του»

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ

«Ζητώ συγνώμη για πολλοστή φορά από τον ελληνικό λαό, γιατί  εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα που βλέπει μόνο την εξουσία». Την ώρα που ο Πρωθυπουργός παραχωρεί αμαχητί το όνομα της Μακεδονίας και διάφοροι Συρριζαίοι επιτέθηκαν στον Μίκη Θεοδωράκη επειδή ήταν κεντρικός ομιλητής στο Συλλαλητήριο της Αθήνας το ιστορικό στέλεχος της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος με άρθρο του συντάσσεται με τη γραμμή Θεοδωράκη.

Στο άρθρο  του τονίζει «Για μια ακόμη φορά , το ελληνικό έθνος, ως κράτος, οδηγείται σε κρίσιμες και ιστορικές αποφάσεις, μέσα σε ένα πλαίσιο εκβιασμών. Εκβιασμό από το ΝΑΤΟ και τις ιδιοκτήτριες αυτού, τις ΗΠΑ. Οδηγείται σε αποφάσεις που έχουν ληφθεί, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του Μάθιου Νίμιτς.

Και υποχρεώνουν μια αριστερή κυβέρνηση, που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή, να ακολουθήσει, δεχόμενη αυτές τια αποφάσεις για να μπορέσει να γίνει διεύρυνση ενός αμαρτωλού στρατιωτικού συνασπισμού σαν αυτόν του ΝΑΤΟ». Και ο κ.Γλέζος καταλήγει : «Οι χειρισμοί από την αρχή ήταν ατυχείς.

Αντί της άμεσης σύγκλησης ενός, διευρυμένου και από προσωπικότητες, συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ακολουθήθηκε μια μυστική διπλωματία με διαρροές… Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους γείτονες:

ο κάθε λαός προσδιορίζεται από 1) τη γλώσσα του, 2) τα ήθη και τις παραδόσεις του, 3) τον τρόπο του θρησκεύεται, 4) την θέλησή του να αποκτήσει εθνική ανεξαρτησία, 5) τη βούληση όλου του λαού και όχι ελαχίστων.

Ένας λαός μπορεί και αυτοπροσδιορίζεται, χάνει όμως την επαφή με τη δική του ιστορία,  όταν ετεροπροσδιορίζεται. Βγάλτε, λοιπόν, από το νου σας τη λέξη «Μακεδονία» με οποιαδήποτε μορφή και βάλτε αυτό που σας προσδιορίζει η ιστορία σας, η γλώσσα σας, τα ήθη και οι παραδόσεις σας, η θέληση για μια ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους γείτονες σας, αυτό που εκφράζει το σύνολο του λαού σας, και όχι μέρος αυτού».

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Ο άνθρωπος που έβγαλε τον Πρωθυπουργό από την πολιτική αφάνεια , δίδοντάς του πολικό βήμα ως υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων και δίδοντάς του την αρχηγία του ΣΥΡΡΙΖΑ.

Ο  Αλέκος Αλαβάνος έφτασε στο σημείο να τον αποκαλέσει «ΠΡΟΔΟΤΗ» και την κυβέρνηση του χειρότερη και αυτής της  Χούντας. «Μιλάμε για μια μεγάλη προδοσία.

Ούτε οι Χούντες δεν έχουν κάνει τέτοιο ξεπούλημα, ούτε ο Μεταξάς ,ούτε ο Παπαδόπουλος θα μπορούσαν να ενδώσουν σε υπερταμείο χαρακτηρίζοντας «Ιούδα» τον Αλ.Τσίπρα . Δεν είμαι θεός και ο Θεός κάνει λάθος. Σκεφτείτε ο Ιησούς στους 12 μαθητές είχε τον Ιούδα».

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ

Η Σοφία Σακοράφα ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που ενίσχυσαν την αντιμνημονιακή πολιτική του Αλ.Τσίπρα , όταν το κόμμα της Κουμουνδούρου βρισκόταν κάτω από το 5%.

Η Σακοράφα που βρέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ όταν ό Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο, ήταν από τους πρώτους ανεξάρτητους βουλευτές που εντάχτηκαν στην ολιγομελή ομάδα του ΣΥΡΡΙΖΑ, δίνοντας με την απόφασή της αυτή ένα ισχυρό άλλοθι σε χιλιάδες ψηφοφόρους του κινήματος να αλλαξοπιστήσουν.

Η Σοφία Σακοράφα την επόμενη ημέρα πολυνομοσχεδίου, προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Η σημερινή μέρα θα στιγματίσει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας που προέτρεψα το λαό να ελπίσει μαζί σας. Κάποτε τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση. Η Κυβέρνηση σας αλλά και εσείς που θριαμβολογώντας βάζετε ταφόπλακα στο λαό μας και βγάζετε στο σφυρί την Ελλάδα, θα λογοδοτήσετε».