Δεν ξανάγινε! Η συνταγή που όλοι ψάχνουν!!! Εκπληκτική Σοκολατόπιτα ΟΧΙ στο φούρνο που μπορεί και κάποιοι να μην τον έχουν στη κουζίνα τους αλλά για μεγαλύτερη ευκολία στο… ΤΗΓΑΝΙ.
Η όλη διαδικασία απαιτεί μόνο δύο λεπτά για να την φτιάξεις!!! Ας είναι καλά το δικό μας παιδί, ο Τρικαλινός μάγειρας του κάμπου Αντώνης Κούκεν που μας δείχνει βήμα – βήμα πως θα φτιάξουμε το πιο απολαυστικό γλυκό και αν θες το συνοδεύεις και με μια μπάλα δροσερό παγωτό! Ο τρόπος είναι παιχνιδάκι και το γευστικό αποτέλεσμα σοκολατένιος πειρασμός!!! Μην χρονοτριβείς, πάρε ένα βαθύ τηγάνι, ρίξε μέσα μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και μέχρι να λιώσει συγκέντρωσε τα υλικά και ξεκίνα για να την φτιάξεις!
ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ: 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (220 γρ.) / 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (15 γρ.) / 1 φακελάκι βανίλια (7μιση γρ.) / 1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι (20 γρ.) / 2 κουταλιές της σούπας κακάο (40 γρ.) ή χαρουπάλευρο (εναλλακτικά) / 1 πρέζα αλάτι / 1 ποτήρι ζάχαρη (200 γρ.) ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ: 1 αυγό (μεγάλο μέγεθος) / 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα (200 ml) / 1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο (100 ml) / 1 ποτηράκι του κρασιού ανθρακούχο νερό (80 ml).
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο / 1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (200 ml) / 1 κουβερτούρα γάλακτος (170 γρ.) – Προαιρετικά: 6 χοντροκομμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα / Ξηροί καρποί (60 γρ.) χοντροκοπανισμένοι.
Δείτε την συνταγή στο κανάλι antonis cooken στο youtube και καλή επιτυχία!