Σοκολατάκια εύκολα και καριόκες

Η εφευρετικότητα στη μαγειρική είναι  πάντα ένα πρόσθετο προσόν! Και όταν συνδυάζεται με φαντασία, γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό. Στη συγκεκριμένη συνταγή της Στελλίνας έχουμε δύο υπέροχα γλυκάκια σε μία συνταγή ( με παραλλαγή ).

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι γάλα

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή βιταμ

1 ποτήρι ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κακάο

2 ποτήρια φρυγανιά τριμμένη η μπισκότα Μιράντα τριμμένα( ΠΡΟΣΟΧΗ : για τις καριόκες ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω τριμμένη φρυγανιά ή μπισκότα )

1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα ή αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης

Επιπλέον για τις καριόκες

Λίγη κανέλα

2 κουβερτούρες για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με το βούτυρο ,την ζάχαρη και το κακάο. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε φρυγανιά ή τα μπισκότα) και τα καρύδια. Εάν φτιάχνουμε τις καριόκες ακολουθούμε τα ίδια βήματα μόνο που σε αυτή την φάση προσθέτουμε και την κανέλλα.

Όταν κρυώσει το μείγμα πλάθουμε μπαλάκια και τα καλύπτουμε με κακάο, τρούφα ή σπασμένους ξηρούς καρπούς.

Εάν θέλουμε να φτιάξουμε καριόκες πλάθουμε την σοκολάτα σε ένα κύλινδρο και τον αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Μετά από κάποιες ώρες κόβουμε τον κύλινδρο σε φέτες –αν θέλουμε και τις φέτες στην μέση- και βουτάμε τις καριόκες στην σοκολάτα . (έχουμε λιώσει τις δύο κουβερτούρες. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν .

ΠΑΡΑΛΛΑΓΉ

Χρησιμοποιούμε τα ίδια υλικά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Όταν βγάλουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι , 1 σφηνάκι κονιάκ και φυσικά την φρυγανιά η τα μπισκότα.

Ακολουθούμε την διαδικασία για τα εύκολα σοκολατάκια .

tastyday.gr