Σοκ στο Λούβρο: Γυναίκα ξεγυμνώθηκε μπροστά από την Μόνα Λίζα! [βίντεο]

Σίγουρα αυτή την επίσκεψη στο Λούβρο θα κάνουν καιρό να την ξεχάσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο μουσείο και συγκεκριμένα στον χώρο όπου βρίσκεται η Μόνα Λίζα.

Και αυτό γιατί μία γυναίκα απέφυγε τα εμπόδια ασφαλείας και πόζαρε εντελώς γυμνή μπροστά από τον πίνακα, προκαλώντας σοκ σε όσους ήταν εκεί.

Συγκεκριμένα, η καλλιτέχνις με το όνομα Ντέμπορα (όπως την χαρακτηρίζουν τα διεθνή μέσα) φορούσε ένα πράσινο μακρύ φόρεμα, με αποτέλεσμα να μην κινεί τις υποψίες. Όταν όμως κατάφερε να διαπεράσει το επιτρεπτό όριο για τoυς επισκέπτες, ακολούθησε πανδαιμόνιο.

Μία γυναίκα προσπάθησε να περάσει τον ξύλινο πάγκο και να πιάσει την καλλιτέχνη με αποτέλεσμα να την ρίξει κάτω, αλλά να μην την σταματήσει.

Έτσι, η 33χρονη συνέχισε όχι μόνο βγάζοντας το φόρεμά της, αλλά φορώντας μόνο ένα μπλουζάκι και τίποτα άλλο.

Η γυναίκα κατάφερε να «χαρίσει» αρκετά «δευτερόλεπτα γυμνού» στους επισκέπτες μέχρι που οι φύλακες την προσέγγισαν, την σκέπασαν και την απομάκρυναν από το σημείο, μέχρι να συλληφθεί.

Σύμφωνα με την Daily Mail, στόχος της νεαρής γυναίκας δεν είναι να γίνει επίκεντρο, αλλά να αντιγράψει αυτό που έκανε μία άλλη Αυστριακή καλλιτέχνης, η Βάλι Εξπορτ, ενώ όπως είπε η ίδια το μήνυμα που θέλει να περάσει έχει να κάνει με τη θέση που πρέπει να έχει γυναίκα στην ιστορία της τέχνης.

Σαφώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο, καθώς η Ντέμπορα έχει «γυμνωθεί» το 2016 σε μουσείο του Όρσει και το 2014 ξανά στο Λούβρο.

Πάντως η ίδια μπορεί και να μην εμφανίστηκε εντελώς τυχαία τώρα και μάλιστα στον Λούβρο, καθώς αυτές τις μέρες είναι θέμα συζήτησης στον κόσμο της τέχνης το αν ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι έκανε και γυμνή Μόνα Λίζα, πέρα από αυτή που γνωρίζουμε όλοι.