Σοκ: Μητέρα «ενορχήστρωσε» τον βιασμό της ανήλικης κόρης της από τέσσερις άνδρες

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από την εκδίκαση της υπόθεσης με τον βιασμό στην Πιερία και την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι τέσσερις άνδρες που παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου κοριτσιού, σε περιοχή της Πιερίας, κηρύχθηκαν ομόφωνα αθώοι.

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από τις τοπικές διωκτικές Αρχές, ύστερα από καταγγελία της ανήλικης και της μητέρας της. Ανάμεσα σε όσους κατηγορήθηκαν ήταν ο πατέρας και σύζυγος των καταγγελλουσών.

Το δικαστήριο, όμως, υιοθέτησε την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία χαρακτήρισε αβάσιμη την καταγγελία. Μάλιστα, συμπέρανε ότι όλη η υπόθεση «ενορχηστρώθηκε» από τη μητέρα για προσωπικούς λόγους.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε συγγνώμη από τους κατηγορούμενους και τους συγγενείς τους «για την ταλαιπωρία που υπέστησαν» όλο το προηγούμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι τέσσερις αθωωθέντες είχαν προφυλακιστεί μετά την απολογία τους τον περυσινό Μάρτιο, συμπληρώνοντας 17 μήνες εγκλεισμού. Μάλιστα, τώρα προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας αποζημιώσεις.

topontiki.gr