Σοκ: Γεμάτα νοσοκομεία – νεκροταφεία σε Γερμανία και Ιταλία – Σε κοντέινερ “ψυγεία” οι νεκροί

Νοσοκομεία και νεκροταφεία στη Γερμανία και την Ιταλία έχουν αρχίσει να “αποθηκεύουν” θύματα κορονοϊού σε κοντέινερ καθώς και οι δύο χώρες καταγράφουν από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων στην Ευρώπη.

Την Τετάρτη, η Ιταλία ξεπέρασε το Ηνωμένο Βασίλειο ως η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από κορονοϊό στην Ευρώπη. Η Γερμανία σημείωσε τον υψηλότερο καθημερινό αριθμό θανάτων την Τετάρτη, όταν το Ινστιτούτο Robert Koch ανέφερε 952 θανάτους. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού έχουν ξεπεράσει τα 1,9 εκατομμύρια στην Ιταλία και 1,4 εκατομμύρια στη Γερμανία.

Το νοσοκομείο Legnago, κοντά στη βορειοδυτική ιταλική πόλη της Βερόνα και το νεκροταφείο στη γερμανική πόλη Hanau, κοντά στον οικονομικό κόμβο της Γερμανίας, την Φρανκφούρτη, είναι μεταξύ των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν ή θα χρησιμοποιήσουν κοντέινερ.

“Άλλες αρχές στην Ιταλία χρησιμοποιούν εκκλησίες για να αποθηκεύουν πτώματα”

“Έχουμε κανονίσει ένα προσωρινό εμπορευματοκιβώτιο για να αντιμετωπίσουμε μια στιγμή τεράστιας έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου Mater Salutis του Legnago στον Independent, διευκρινίζοντας ότι πρόκειτα για ένα ειδικό κοντέινερ-ψυγείο.

Άλλες αρχές στην Ιταλία χρησιμοποιούν εκκλησίες για να αποθηκεύουν πτώματα“, δήλωσε ο εκπρόσωπος. “Εδώ, σε μια κρίσιμη στιγμή, το ετοιμάσαμε. Είναι ο πιο αξιοπρεπής τρόπος για να δείξουμε αξιοπρέπεια και σεβασμό καθώς περμένουν την κηδεία”.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το νοσοκομείο δεν χρειαζόταν ένα τέτοιο κοντέινερ κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος μολύνσεων από κοροναϊό τον Μάρτιο, αλλά άρχισε να χρησιμοποιεί ένα αυτήν την εβδομάδα καθως το νοσκομείο γέμισε, αφήνοντας τους εργαζόμενους να χρειάζονται επιπλέον χώρο για να αποθηκεύουν φέρετρα.

Το κοντέινερ χρησιμοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες αλλά ήταν άδειο σήμερα Παρασκευή, είπε το νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι θα διατηρηθεί σε ισχύ τις επόμενες ημέρες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ανέφερε επίσης ότι καμία οικογένεια δεν έχει παραπονεθεί για τη διαδικασία.

Η επαρχία της Βερόνα, όπου βρίσκεται το Legnago, είχε 2.701 νοσηλευμένους ασθενείς με κοροναϊκό την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένων 352 σε ΜΕΘ. Η περιοχή κατέγραψε 810 επιπλέον περιστατικά σε 24 ώρες χθες.

thetoc.gr