Σμυρνέικα κουλουράκια, τοπ συνταγή

Με αυτή τη συνταγή για σμυρνέικα κουλουράκια θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι.

Το Πάσχα είναι η περίοδος που «συνοδεύεται» από πολλές συνταγές, είτε γλυκές όπως για παράδειγμα για τσουρέκια και πασχαλινά κουλουράκια είτε αλμυρές όπως για αρνί και μαγειρίτσα.

Άλλωστε, λόγω αυτής της πληθώρας επιλογών σε συνταγές το Πάσχα, μπορούν μικροί και μεγάλοι να μπουν στην κουζίνα και να περάσουν χρόνο μαζί μαγειρεύοντας και δημιουργώντας το πιάτο που θέλουν, έχοντας ως «οδηγό» μια συνταγή αλλά προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Εξάλλου, «πειράζοντας» τις συνταγές, στο ευτυχές σενάριο, μπορεί να δημιουργήσουν μία δική τους εξίσου νόστιμη!

Μια κλασική, αγαπημένη συνταγή για το Πάσχα είναι τα σμυρνέικα κουλουράκια. Άλλοι τα αρωματίζουν με μαστίχα, άλλοι με πορτοκάλι και κονιάκ. Ωστόσο, το βασικό υλικό παραμένει ίδιο και δεν είναι άλλο από το βούτυρο.

Τα μυστικά για πετυχημένα σμυρνέικα κουλουράκια

Βέβαια, υπάρχουν ορισμένα σημεία που θέλουν προσοχή όπως είναι η αναλογία μεταξύ του βουτύρου, του αλευριού και των υγρών στοιχείων. Επίσης, πρέπει να προσέξει κανείς την υγρασία στη ζύμη, δηλαδή να είναι τόση όση προκειμένου να πλάθεται εύκολα, χωρίς να σπάει. Παράλληλα, πρέπει να προσέξουμε το βούτυρο γάλακτος και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: www.iefimerida.gr