Σκύλος έπεσε σε πηγάδι βάθους 13 μέτρων -Τον απεγκλώβισαν μέσα στη νύχτα

Επιχείρηση διάσωσης σκύλου διεξήχθη το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, γύρω στις 23:00, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο χωριό Κομνηνά Εορδαίας, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα αδέσποτο σκυλί (αφού δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση) έπεσε μέσα σε πηγάδι βάθους περίπου 13 μέτρων.

Οι παρατεταμένες κραυγές και τα ουρλιαχτά του καθώς και των υπολοίπων σκυλιών της γειτονιάς κινητοποίησαν τους κατοίκους που εντόπισαν το άτυχο ζώο. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Συντονισμού Κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας, Διαχείρισης Δημοτικού Κυνοκομείου και Μέριμνας αδέσποτων ζώων, Αναστάσιος Λόφτσαλης, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας Αντιπύραρχος Χρήστος Σπυρίδης. Παρά το περασμένο της ώρας κι οι δύο δείχνοντας την ευαισθησία τους κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Της επιχείρησης διάσωσης ηγήθηκε ο ίδιος ο Διοικητής και με την επέμβαση των ανδρών της Π.Υ. Πτολεμαΐδας, που έδειξαν ιδιαίτερο επαγγελματισμό, μετά από 1 ώρα, ολοκληρώθηκε η διάσωση του άτυχου τετράποδου, που εν τέλει στάθηκε τυχερό, χωρίς να έχει υποστεί κάποιο τραυματισμό. Μεταφέρθηκε στο Καταφύγιο του Δήμου Εορδαίας όπου θα δεχτεί τη φροντίδα των υπευθύνων.

Θα εμβολιαστεί, θα στειρωθεί, θα σημανθεί και θα διατεθεί για υιοθεσία όπως προβλέπεται. Ο «Ράιαν», όπως το ονόμασαν οι σωτήρες του, παρά την περιπέτεια και το φόβο του, συνεργάστηκε πολύ καλά και δεν έκρυβε την χαρά του, όπως φαίνεται και στην τελευταία φωτογραφία.

Πηγή: kozan.gr/ iefimerida.gr