Σκρέκας: Θα απορροφούμε το 85% της αύξησης στο ρεύμα, πιο χαμηλοί λογαριασμοί μέχρι τον Σεπτέμβριο

Για το σχέδιο της κυβέρνησης για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του Δημοσίου, το πρόγραμμα για την ανακύκλωση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, και τους λογαριασμούς του ρεύματος αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Αναφορικά με την επιχείρηση «θερμοστάτης» ο κ. Σκρέκας είπε πως «το κόστος του Δημοσίου το πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Ο δημόσιος τομέας καταναλώνει περίπου το 10% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στη χώρα. Το κόστος έχει διπλασιαστεί από το 2020 μέχρι το 2022, φέτος θα ξεπεράσει το 1 δις ευρώ, οπότε θα πρέπει το Δημόσιο να δώσει το πρώτο παράδειγμα εξοικονόμησης. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας, είναι η εξοικονόμησή της, πέρα από τις δράσεις που έχουμε λάβει όπως επιδοτήσεις στους λογαριασμούς κλπ.».

«Για τους λογαριασμούς θα προχωρήσουμε σε οριζόντιες επιδοτήσεις για όλη την κατανάλωση, θα απορροφούμε το 85% της αύξησης οριζόντια σε όλους», τόνισε ο κ. Σκρέκας στο Mega σχετικά με τα νεύρα για την ακρίβεια στην ενέργεια.