Σκρέκας: Στα 42 ευρώ η επιδότηση ρεύματος στα νοικοκυριά, στα 20 ευρώ για το αέριο

Η επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου επεκτείνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, και τους επαγγελματίες, τόνισε πριν από λίγο ο Κώστας Σκρέκας.

Στα νοικοκυριά θα επιδοτηθούν μόνο οι κύριες κατοικίες και η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή.

Μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα νοικοκυριό είναι 42 ευρώ.

Στα νοικοκυριά που είναι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο θα είναι 54 ευρώ.

Οριζόντια θα επιδοτηθούν όλα τα μη οικιακά τιμολόγια (είτε χαμηλής, είτε μέσης, είτε υψηλής τάσης). Η τιμή της επιδότησης ορίζεται στα 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Από τον Φεβρουάριο και μετά εξετάζεται η επιδότηση να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Στο φυσικό αέριο, θα είναι 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα στα νοικοκυριά.

Έκπτωση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα θα διαθέσει στους πελάτες της και η ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Επεκτείνεται από την κυβέρνηση η επιδότηση και σε όλες τις επιχειρήσεις και θα φτάσει τα 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Η κατάσταση θα επανεξεταστεί τον Φεβρουάριο είπε ο Κώστας Σκρέκας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Με άμεσα αντανακλαστικά, και τον Ιανουάριο, διαθέτουμε 395 εκατ. ευρώ για να προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια από τις αυξήσεις των τιμών ενέργειας και επεκτείνουμε τη στήριξή μας στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πήρε την έγκριση για κρατική ενίσχυση των επιχειρήσεων για το 2022. Συνεχίζουμε να αξιολογούμε σε μηνιαία βάση τις εξελίξεις, ώστε κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει απροστάτευτος απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση».