Σκρέκας για ανακύκλωση συσκευών: Εξετάζουμε αύξηση των δικαιούχων

Για την πιθανότητα να αυξηθούν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευών, καθώς οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 910 χιλιάδες, μίλησε ο Κώστας Σκρέκας, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να παρέχει στήριξη στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Ο ίδιος ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι μέσα σε 7 ημέρες με το νέο μηχανισμό έχουν ανακτηθεί πάνω από 130 εκατομμύρια υπερέσοδα που θα διατεθούν για την στήριξη των πολίτων.

Τόνισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση έχει λάβει τα απαραίτητα μετρά ακόμα και για το δυσμενές σενάριο της διακοπής του φυσικού αεριού από τη Ρωσία.

 

Όπως είπε αυτά είναι:

H αντικατάσταση εν μέρει με υγροποιημένο αέριο που παίρνουμε από την Ρωσία.
Η αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής με λιγνίτη και ντίζελ .
Η λειτουργία της νέας μονάδας στην Πτολεμαΐδα
Η αποθήκευση υγροποιημένου αεριού στην Ιταλία το οποίο θα έρχεται στην Ελλάδα με αντιστροφή ροή από τον Αγωγό ΤΑΠ
Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι με το νέο σύστημα που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου επιδοτείται το 80 με 90% της αύξησης των λογαριασμών των καταναλωτών.

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι είχαμε 910 χιλιάδες αιτήσεις για το πρόγραμμα αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευων και διευκρίνισε ότι 250 χιλιάδες άνθρωποι θα πάρουν το voucher ενώ η κυβέρνηση μελετά την αύξηση του ποσού για να πάρουν και κάποιοι από τους επιλαχόντες.

Ανακοίνωσε επίσης ότι αυξάνεται κατά 30% η επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα ηλεκτρικά δίκυκλα.