Σκληρή κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο Κασσελακη – Προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Νέα σφοδρότατη κόντρα ξέσπασε με φόντο το περίφημο δάνειο Κασσελάκη μετά την ανάρτηση του απολυθέντος γενικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιου Γεωργόπουλου, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απειλεί μάλιστα με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου προκάλεσε η ανάρτηση του απολυθέντος γενικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιου Γεωργόπουλου, ο οποίος επί της ουσίας αμφισβήτησε το περίφημο δάνειο Κασσελάκη σημειώνοντας πως δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στο εργαζόμενους στα κομματικά ΜΜΕ.

«Το δάνειο επιστράφηκε την Πέμπτη 4/1/2024 μόλις μας έγιναν γνωστά τα στοιχεία του λογαριασμού που έπρεπε να κατατεθεί η επιστροφή της (αχρησιμοποίητης) τραπεζικής οφειλής» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης είχε υποστηρίξει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως το ποσό με το οποίο δανειοδότησε το κόμμα ανερχόταν σε 240.000 ευρώ.

Σημειώνεται πάντως πως το εν λόγω δάνειο αποκαλύφθηκε πριν από δέκα μέρες πως είναι παράνομο,  με δεδομένο πως αυτό χορηγήθηκε  μέσω αλλοδαπής εταιρείας της οποίας είναι ιδιοκτήτης ο Στέφανος Κασσελάκης, κάτι που είναι ασύμβατο αναφορικά με την χρηματοδότηση κόμματος.

Τι υποστηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά τους, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως «ο κύριος Θύμιος Γεωργόπουλος με τη σημερινή του ανάρτηση, υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας».

Συνεχίζοντας αναφέρουν:

«1. Ισχυρίστηκε πως τα χρήματα καταβλήθηκαν από εξωχώρια εταιρεία (offshore), ενώ γνωρίζει καλά ότι η OSIOS LLC είναι αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ.

 

WhatsApp Image 2024 03 04 at 18.49.42 1

2. Υποστήριξε πως το δάνειο της εταιρείας μπήκε στον λογαριασμό της Left Media AE το απόγευμα της Παρασκευής, 29/12/2023, μετά την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ενώ η αλήθεια είναι (την οποία γνωρίζει άριστα) ότι 20.000€ είχαν μπει στο ταμείο στις 21/12/2023 (για την καταβολή τμήματος του Δώρου Χριστουγέννων) και 210.000€ στις 29/12/2023 και ώρα 09.01 π.μ., με την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους να ξεκινά περίπου μιάμιση ώρα αργότερα (10.26 π.μ.)».

 WhatsApp Image 2024 03 04 at 18.49.42

 WhatsApp Image 2024 03 04 at 18.49.41

Οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν: «Εννοείται πως λόγω της προέλευσης του εμβάσματος και του valuer, τα χρήματα είχαν αποσταλεί, δύο ημέρες νωρίτερα αντίστοιχα, τόσο για το Δώρο όσο και για την μισθοδοσία.
Γίνεται πλέον σαφές σε όλους, μετά και από την σημερινή του ανάρτηση του κυρίου Γεωργόπουλου, αφενός μεν ότι η απομάκρυνσή του ήταν απολύτως επιβεβλημένη (και μάλλον καθυστερημένη) κι αφετέρου ότι ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα προσφύγουν άμεσα εναντίον του στη Δικαιοσύνη για όλα όσα ψευδή και δυσφημιστικά διατύπωσε σήμερα. Είναι επίσης σαφές, ότι θα υπάρξει και παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσον αφορά στην κομματική του ιδιότητα».

dikaiologitika.gr