Σκέψεις να απαγορευθεί η κυκλοφορία μετά τις 18.00 το Σαββατοκύριακο

Μετά την Αττική που μπήκε στο «κόκκινο» ακολουθούν και Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, με τα κρούσματα να ανεβαίνουν ξανά σε επικίνδυνο σημείο. Ειδικά για την Αττική, οι ειδικοί εφιστούν ιδιαίτερα την προσοχή μας αφού αν ξεφύγει η κατάσταση στην πρωτεύουσα, θα υπάρξουν επιπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, τα μέτρα σκληραίνουν και, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, «κλείδωσε» η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, για αυτό το σαββατοκύριακο και στον νομό Αττικής – κάτι που συμβαίνει ήδη στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές της χώρας από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ένας από τους λόγους που «οδηγεί» σε αυτήν την απόφαση, είναι για να κοπεί η μετακίνηση στα σπίτια και οι επισκέψεις αλλά κι επειδή αυτό το σαββατοκύριακου θα υπάρξουν υψηλές θερμοκρασίες.

Έτσι λοιπόν, για αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, δεν θα υφίσταται το sms 6 μετά τις 18:00.

Στα σχολεία, προς το παρόν τουλάχιστον, φαίνεται πως δεν θα υπάρξουν αλλαγέςενώ ανοιχτό παραμένει και το λιανεμπόριο.

Όλα τα παραπάνω, θα ανακοινωθούν και επίσημα το απόγευμα στην προγραμματισμένη ενημέρωση του κράτους.

Παγώνη: Όχι στην απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 στην Αττική

Την ώρα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ωρών η σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού, η Ματίνα Παγώνη προτείνει τα εφαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι αναμένεται να θέσουν επί τάπητος την κατάσταση που επικρατεί στις «κόκκινες» περιοχές, αλλά και τα νέα σκληρότερα μέτρα, για να αντιμετωπιστεί το κύμα του κορονοϊού.

Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, αναφέρει πως η λήψη νέων μέτρων δεν είναι αναγκαία και προτείνει να εφαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα.

Μιλώντας στο MEGA, η κα Παγώνη τόνισε ότι «Τα μέτρα που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Ας εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε».

fimotro.gr