Σκάνδαλο 250 χιλιάδων ευρώ στο δήμο Μετσόβου!!!

 

metsovo1

 

 

 

 

Μόνο στα χαρτιά, όπως όλα δείχνουν, έχει μείνει ένα καινοτόμο έργο, το οποίο στοίχισε 250 χιλιάδες ευρώ. Παρότι το έργο εκτελέστηκε και παραδόθηκε κανονικά, αφού πρώτα διαφημίστηκε κιόλας, δεν λειτούργησε ποτέ, ενώ ανύπαρκτος είναι και ο εξοπλισμός.

Το γεγονός αυτό εκθέτει στο μέγιστο βαθμό τη Δημοτική Αρχή Μετσόβου, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που ενεπλάκησαν κατά την εκτέλεση και παραλαβή του.

Όλα ξεκίνησαν το 2009 όταν ο Δήμος Μετσόβου προκήρυξε τον διαγωνισμό για το έργο «Mobile Portal για την ενημέρωση των πολιτών, με στόχο την προώθηση ευρυζωνικών δικτύων τοπικής πρόσβασης στον Δήμο Μετσόβου», συνολικού προϋπολογισμού 245.000 ευρώ.

Στόχος του έργου ήταν να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την εξέλιξη των ασύρματων υπηρεσιών για κινητούς χρήστες στον Δήμο Μετσόβου.

Αυτό κρίθηκε απαραίτητο, καθώς όλο και περισσότεροι επισκέπτες και τουρίστες διαθέτουν κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας ή/και και υπολογιστές χειρός με αυξημένες δυνατότητες ασύρματης επικοινωνίας, τα οποία και χρησιμοποιούν για αναζήτηση πληροφοριών και αποθήκευση ψηφιακού υλικού (ψηφιακές φωτογραφίες και video). Παράλληλα, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στηρίζονται σε ασύρματη πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες που διευκολύνουν την επαγγελματική τους καθημερινότητα και, βέβαια, η πρόσβαση αυτή γίνεται αναγκαία για εκείνους που καθημερινά εκτελούν εξωτερικές εργασίες.

Το έργο είχε ανακοινωθεί και στην ιστοσελίδα της Ψηφιακής Σύγκλισης, πρόγραμμα από το οποίο χρηματοδοτήθηκε:

http://www.digitalplan.gov.gr/portal/resource/MOBILE-PORTAL-GIA-THN-ENHMERWSH-TWNPOLITWN-ME-STOHO-THN-PROWTHHSH-EYRYZWNIKWN-DIKTYWN-TOPIKHS-PROSBASH-STON-DHMO-METSOBOY

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε και αναδείχτηκε ανάδοχος η εταιρεία INFOTRIP η οποία ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της την… επιτυχία του Μετσόβου:

http://www.infotrip.gr/el/%CE%97%CE%95%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1/%CE%9D%CE%AD%CE%B1/tabid/194/Default.aspx

Το έργο τελικά παραδόθηκε στον Δήμο Μετσόβου. Δυστυχώς όμως, ούτε οι κάτοικοι της περιοχής ούτε οι επισκέπτες απόλαυσαν τις πολλά υποσχόμενες υπηρεσίες!

Το έργο, για το οποίο ξοδεύτηκαν 250 χιλιάδες ευρώ, δεν λειτούργησε ποτέ.

Πηγή: epiruspost