Σημίτης: Άμεση προσφυγή στις κάλπες

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι φωνές από τον πολιτικό κόσμο της χώρας που ζητούν την άμεση προσφυγή στις κάλπες με πιο πρόσφατη, αυτή του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Όπως γράφει ο Παναγιώτης Σταματούκος στο «liberal.gr»: Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα με τη μέρα οι φωνές που διαπιστώνουν ότι οι εκλογές είναι πλέον απαραίτητες για να βγει η χώρα από το τέλμα και να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την έξοδο από την κρίση.

Υπέρ των εκλογών και μάλιστα άμεσα τάσσεται και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης διαπιστώνοντας κινδύνους για την χώρα και την οικονομία από την πολιτική της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Σημίτης δίνει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από την Πρωθυπουργία στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» και μιλά ΚΑΙ  στη Σία Κοσιώνη και στον Παύλο Τσίμα, την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 12.00 τα μεσάνυχτα. Ο πρώην πρωθυπουργός μιλάει για την τρέχουσα αξιολόγηση, την κυβέρνηση, τον κίνδυνο του Grexit και τάσσεται ευθέως υπέρ της διεξαγωγής εκλογών άμεσα, ενώ απαντά και για τα ελληνοτουρκικά, τα χρόνια της δικής τους διακυβέρνησης, τα λάθη που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο και την Κεντροαριστερά.

Η άποψη του κ. Σημίτη έρχεται να προστεθεί σε αυτές που έχουν διατυπωθεί και από άλλους πολιτικούς αρχηγούς και ιδίως τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς όπως επισημαίνεται από όλους, το κακό στον χώρο της Οικονομίας είναι ότι εύκολα γκρεμίζεται κάτι, αλλά πολύ δύσκολα κτίζεται και πάλι.

Η κακή κατάσταση της οικονομίας που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα προκύπτει με σαφήνεια από τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί από τα οποία προκύπτει ότι η ζημιά στο πρώτο τρίμηνο είναι ήδη πάρα πολύ μεγάλη και δημιουργεί προϋποθέσεις για νέα μέτρα εντός του 2017, καθώς διαψεύδονται όλα τα σενάρια πάνω στα οποία στηρίχτηκαν οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές σε όλο το χρονικό διάστημα των τελευταίων μηνών.

Η επιλογή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να μιλήσει αυτή τη χρονική στιγμή δείχνει και την κρισιμότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα που υπάρχει και για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να αλλάξει το τοπίο στη χώρα μέσα από μια νέα κυβέρνηση που θα πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη με επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας.

(πηγή: liberal.gr)