Σήμερα ανακοινώσεις για την εστίαση, αύριο για τα self tests

Η πανδημία είναι σε έξαρση, το Σύστημα Υγείας ειδικά στην Αττική δέχεται μεγάλη πίεση. Ύστερα από έναν χρόνο σκληρής μάχης, η κοινωνία είναι κουρασμένη, παρατηρούνται συγκεντρώσεις σε σπίτια, αλλά και συγχρωτισμός σε διάφορους χώρους, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η υπερμετάδοση» είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Γι’ αυτό, εξήγησε η Αριστοτελία Πελώνη, με τις χθεσινές ανακοινώσεις για περιορισμένες προσαρμογές στο μείγμα των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊου δόθηκαν βαλβίδες εκτόνωσης-αποσυμπίεσης, για καλύτερη εφαρμογή των μέτρων, ιδιαίτερα σε ανοιχτούς χώρους, και να πάρει ανάσα οικονομία.

Δεν παίρνουμε ρίσκα, παρακολουθούμε καθημερινά τα δεδομένα, τόνισε και εξήγησε πως σύμμαχος στην προσπάθεια είναι τα πρόσθετα όπλα που δεν ήταν διαθέσιμα τους προηγούμενους μήνες, όπως η αύξηση των εμβολιασμών που ήδη έχουν καλύψει πάνω από το 10% των πολιτών, τα self tests που θα έχουν σύντομα δωρεάν οι πολίτες, καθώς και η βελτίωση του καιρού «που μας επιτρέπει να περνάμε περισσότερες ώρες σε εξωτερικούς χώρους».

Η εκπρόσωπος επανέλαβε πως την επόμενη εβδομάδα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση σε σχέση με τα σχολεία, με προοπτική ορισμένες τάξεις να ανοίξουν από 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ. Το σχετικό πλαίσιο για τη χρήση των self tests θα ανακοινωθεί αύριο, Παρασκευή.

Την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί και η επαναλειτουργία πολυκαταστημάτων κι εμπορικών κέντρων.

Η κ. Πελώνη προανήγγειλε και ανακοινώσεις σήμερα για την εστίαση, μετά και τη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός με εκπροσώπους της στις 4μμ. Σε αυτή θα λάβουν μέρος οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, οι υφυπουργοί στον πρωθυπουργό Θόδωρος Λιβάνιος και Άκης Σκέρτσος, ο  γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργος Καββαθάς και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

naftemporiki.gr