Τραγωδία στη Σίφνο: Ένα νιόπαντρο ζευγάρι και ο χειριστής του ελικοπτέρου είναι οι νεκροί από την πτώση

Κάμερα ασφαλείας στο νησί τη Σίφνου κατέγραψε την καθοδική πορεία του ελικοπτέρου το οποίο λίγο αργότερα θα καταπέσει από άγνωστη αιτία πολύ κοντά στο ελικοδρόμιο του νησιού.

Μια μεγάλη στήλη καπνού έχει υψωθεί στην περιοχή Θόλος της Σίφνου καθώς δευτερόλεπτα πριν το μοιραίο ελικόπτερο έχει καταπέσει παρασέρνοντας στο θάνατο τρεις ανθρώπους.

Νεκροί είναι ο πιλότος και ένα ζευγάρι από τη Βρετανία, που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ήταν νεόνυμφοι και είχαν έρθει στην Ελλάδα για τον μήνα του μέλιτος.

 
Το ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από το Μαρκόπουλο με προορισμό το κυκλαδίτικο νησί έπεσε πιθανότατα από μηχανική βλάβη στην περιοχή Θόλος που βρίσκεται το ελικοδρόμιο του νησιού ενώ αμέσως μετά τη συντριβή εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο σημείο.
 

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, το Κέντρο Επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε για το περιστατικό στις 18:17 το απόγευμα της 17ης Αυγούστου 2026.

naftemporiki.gr