Σαρώνει τα Τρίκαλα η κακοκαιρία με φαινόμενα ιδιαίτερα έντονα.
Σαρωτικό είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νομό Τρικάλων μετά τις λιακάδες και τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται από τις οκτώ η ώρα το βράδυ και ασταμάτητη είναι η κεραυνική δραστηριότητα. Επισημαίνεται ότι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της βόρειας Εύβοιας όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.
Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 03-09-2023/1300 τοπική ώρα, για το σύστημα που θα μας επηρεάσει έως και την Τετάρτη 6-9-2023, στο οποίο έχει δοθεί η ονομασία Daniel, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Συγκεκριμένα η κακοκαιρία θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Σημειώνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η βόρεια Εύβοια και η Πελοπόννησος.
Πιο αναλυτικά:
Σήμερα Τρίτη 5-9-2023 τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Iσχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται: