«Σείστρα σιγής» στο Πνευματικό Κέντρο από το Σύλλογο Τρικαλινών ζωγράφων

Ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων συνεργάζεται με τη «Σουίτα Art Café”  και παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση “Σείστρα σιγής”, βασισμένη στην ποίηση του Νίκου Εγγονόπουλου, την Τρίτη 22 Μα’ί’ου στις 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.

Αυτή η συνεργασία εκφράζει το πνεύμα του Συλλόγου για εκδηλώσεις που συνδυάζουν διάφορες μορφές Τέχνης  και ταυτόχρονα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Σ’ αυτή την εκδήλωση  συνδυάζονται

  • Η  πρωτότυπη εργασία του μουσικού Παναγιώτη Μαγκλάρα πάνω στον ποιητή Εγγονόπουλο
  • Η συμμετοχή του Συλλόγου με έργα ζωγραφικής βασισμένα στο ρεύμα του Υπερρεαλισμού, που υπενθυμίζει τον κατεξοχήν Έλληνα υπερρεαλιστή ζωγράφο Εγγονόπουλο και
  • Ο εθελοντισμός, εφόσον μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Δίκτυο “Διαβάζω για τους άλλους”, με στόχο τη γνωριμία των συμπολιτών μας με την ομάδα αυτή, την οικονομική ενίσχυσή της, και, ίσως, την ανάπτυξή της και στην περιοχή μας.

Για την παράσταση “Σείστρα σιγής”

Με εργαλεία τη θεατρική πράξη και την πρωτότυπη μελοποίηση επιχειρείται μια προσέγγιση στο μεγαλείο της ποίησης ενός από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του Υπερρεαλισμού στη Ελλάδα, του Νίκου Εγγονόπουλου, με στόχο πάντα τη βαθύτερη επικοινωνία με την ποίησή του και τη μετάδοσή της με τον πληρέστερο και ουσιαστικότερο τρόπο στους θεατές. Η παράσταση εστιάζει στα ποιήματα,  στα οποία δίνεται ανάγλυφα η εικόνα της γυναίκας σαν ένας «ομιλών πίνακας», ενώ, ταυτόχρονα, προσπαθεί να αφουγκραστεί το διάχυτο ερωτικό στοιχείο και την ατμόσφαιρα που αναδύει το ποιητικό του έργο.

Για την έκθεση ζωγραφικής

Περίπου 20 καλλιτέχνες του Συλλόγου παρουσιάζουν έργα πρωτότυπα ή αντίγραφα, εμπνευσμένα από τον Εγγονόπουλο ή από το ρεύμα του υπερρεαλισμού που εκπροσωπεί. Τα έργα αυτά θα εκτεθούν στην είσοδο της αίθουσας «Δ. Καβράκος» από το πρωί της Τρίτης και κατά τη διάρκεια της παράστασης και από την επομένη στο χώρο της «Σουίτας», μέχρι το τέλος Μαΐου.

Για το Δίκτυο (https://www.giatousallous.gr)

Το Δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους»  αποτελεί μια ομάδα εθελοντών που στόχο έχει να διαβάζει σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Με μότο«Για να ακούνε με μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας» και με την πεποίθηση ότι η πρόσβαση στην λογοτεχνία πρέπει να είναι δυνατή σε όλους, οι εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους αναπτύσσουν δράσεις ζωντανών αναγνώσεων σε ιδρύματα στην Αθήνα, στο Ηράκλειο Κρήτης, στα Χανιά αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, διαβάζουν και ηχογραφούν, παραμύθια και βιβλία λογοτεχνίας, προκειμένου να εμπλουτιστεί η Ακουστική Βιβλιοθήκη των Τυφλών.

Όραμά του Δικτύου είναι να δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη όπου θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά άτομα με μειωμένη ή καθόλου όραση.

Από τον Ιούλιο του 2015, απέκτησε νομική υπόσταση ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ).

Συντελεστές:
Σύλληψη ιδέας – Επιμέλεια κειμένων – Ερμηνεία: Βίκυ Ιακωβάκη
Πρωτότυπη μουσική – Μελοποίηση ποιημάτων – Πιάνο: Παναγιώτης Μαγκλάρας
Πιάνο: Σοφία Λαμπρογιώργου
Φλάουτο – Τραγούδι: Λιάνα Μήνια
Τραγούδι: Αγάθη Λίτσα
Χορός: Εβίτα Μάνου & Έλενα Ράγγου

Είσοδος: 3 ευρώ 

Από το Δ.Σ.