Σε τιμή ευκαιρίας τα ακίνητα στο Ντουμπάι: Επιστρέφουν στα προ 10ετίας επίπεδα

Το Ντουμπάι μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με ένα ευρύ φάσμα λουκέτων σε επιχειρήσεις ή αναστολή εργασιών και σε εργοτάξια, οδηγώντας σε καθυστερήσεις στη μελλοντική παράδοση κατοικιών

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού που, δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν δείχνει σημάδια ανάσχεσης, μπορεί, πέραν των υπόλοιπων σαρωτικών επιπτώσεων σε οικονομία και αγορές, να προκαλέσει την επιστροφή των τιμών των ακινήτων στο Ντουμπάι σε προ δεκαετίας επίπεδα, εκτιμά η S&P Global Ratings.

«Πιστεύουμε ότι οι τιμές των ακινήτων πλησιάζουν τα χαμηλά επίπεδα που είχαμε δει το 2010, ενώ εκτιμάται ότι θα είναι ακόμα χαμηλότερα σε πληθωριστικά προσαρμοσμένα επίπεδα και λαμβάνοντας υπόψη τα κίνητρα που έχει κανείς για μη προγραμματισμένες αγορές ακινήτων», σημειώνει η S&P.

«Παράλληλα, αναμένουμε αρνητικές τάσεις στην απασχόληση σε ορισμένους βασικούς τομείς όπως ο τουρισμός και το λιανεμπόριο, καθώς και για ορισμένες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις , που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη ζήτηση για νέα ακίνητα».

«Το Ντουμπάι μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με ένα ευρύ φάσμα λουκέτων σε επιχειρήσεις, όπως έχει ήδη συμβεί σε άλλες περιοχές ή αναστολή εργασιών και σε εργοτάξια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στη μελλοντική παράδοση κατοικιών», αναφέρει η S&P.

«Αυτό θα αυξήσει τα κενά χρηματοδότησης κεφαλαίου κίνησης για κατασκευαστές όπως η Emaar Properties και η Damac Real Estate» εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ντουμπάι, τις οποίες μάλιστα υποβάθμισε αντίστοιχα σε ΒΒΒ- με αρνητικό outlook και σε Β με επίσης αρνητικό outlook.