Σε συμμετοχή στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων

Ανακοίνωση ενημέρωσης προς όλα τα μέλη του, έδωσε στην δημοσιότητα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, στην οποία υπογραμμίζονται τα κάτωθι:

« Όλες και όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 17:00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Να μη λείψει κανείς Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την απόσυρση του Ν.4692/2020 και της Υπουργικής Απόφασης για την επιχειρούμενη αξιολόγηση Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αφού άνοιξε για μια ακόμη φορά τα σχολεία χωρίς να ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών, αφού έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών, αφού επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του Ν. 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει, καθώς και των εκπαιδευτικών σε προσεχές νομοσχέδιο, για άλλη μια φορά, εργαλειοποιεί την πανδημία επιχειρώντας να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, με μια σειρά αυταρχικών και αντιδραστικών μέτρων (νέοι φραγμοί στην πρόσβαση στα Α.Ε.Ι., πανεπιστημιακή αστυνομία, κλείσιμο σχολών κ.ά.), και με επιμονή στην απουσία οποιουδήποτε διαλόγου με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την πανεπιστημιακή κοινότητα. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει να νομοθετεί με αυταρχισμό, με το μάτι στραμμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων πανεπιστημίων και με αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, αντί να ικανοποιήσουν τις δίκαιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, προχωρούν σε αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που υποβαθμίζουν το Δημόσιο σχολείο. Απέναντι στην κυβερνητική επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα, την συνεχώς εντεινόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική αλλά και την όξυνση της καταστολής, ο εκπαιδευτικός κόσμος απαντά με οργανωμένο και μαζικό αγώνα ανατρέποντας στην πράξη τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και την απόσυρση όλου του αντιεκπαιδευτικού πακέτου μέτρων (αξιολόγηση, ωράριο νηπιαγωγών) της κυβέρνησης που συνεχίζει το χτύπημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. Όλες-οι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 17:00στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.